Niki Terpstra (QuickStep Floors) postao je prvi Nizozemac nakon Stevena de Jongha koji je pobjedio na klasiku E3 Harelbeke. Nakon napada sa suvozačom Yvesom Lampaertom na Taaienbergu, oko 70 km do kraja, Terpstra je solo stigao do linije cilja.

Danas je na Cape Epicu odvožena etapa koja se sastojala od 39km dugog kronometra sa 1430m uspona.

Jarlinson Pantano (Trek Segafredo) u završnici je bio brži od Vegarda Stake Laengena (UAE Team Emirates) i stigao do pobjede na petoj etapi utrke Volta a Catalunya. Oba vozača su čitav dan proveli u bijegu na Pirinejima.

Iako je biciklizam u Crnoj Gori trenutno u lošoj situaciji, barem onaj profesionalni/takmičarski dio, primjećujemo da rekreativni klubovi rade odličan posao sa biciklijadama, radu sa djecom, novim stazama i projektima.

Četvrta etapa koje je bila ujedno i tzv. „kraljevska etapa“ donijela je vrhunsku borbu u muškoj kategoriji a u ženksoj je bilo zanimljivo i prije samog starta etape.

183,8 kilometara, 175 biciklista iz 25 timova (i iz 23 zemlje), nova završnica utrke u Novom mestu, dodatni događaji za djecu i žestoka borba za trofeje - kristalne urne. Sve ovo dogoditi će se 1. travnja u Novom mestu, a tu su i sjajne vijesti za ljubitelje Janija Brajkovića - njegova ozljeda je rehabilitirana i ne planira iz publike pratiti svoju prvu utrku u sezoni.

Napredak u tehnologiji dronova mogao bi otvoriti vrata varanju upotrebom skrivenih motora u biciklima.

Momčad Movistara potpuno je dominirala na brdovitoj četvrtoj etapi utrke Volta a Catalunya, čija je završnica bila na skijalištu La Molina. Alejandro Valverde bio je najbrži vozač dana, a pored etapne pobjede, njegove druge na ovoj utrci, ponovno je preuzeo vodstvo u generalnom poretku.

Chris Froome možda ipak neće moći nastupiti na ovogodišnjem Tour de France.

Stranica 1 od 61

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.