21. Alpentour Trophy u Schladming-Dachsteinu

Od 6. do 9.06., Austrijska regija Schladming ponovno će se posvetiti brdskim biciklistima. Četiri dana, vrhunski međunarodni vozači i ambiciozni hobi biciklisti u Schladmingu bore se za slavu i, UCI bodove i nagradni fond.

Uz UCI S1 kategoriju, Alpentour Trophy je najveća utrka u Europi za individualne vozače. Četverodnevna manifestacija također je popularno igralište za amatere, stotinjak vozača iz cijelog svijeta uživa svake godine zajedno u spektakularnim staze i krajoliku.
 


Svjetsko prvenstvo za alpskom i nordijskom skijanju

Brdski biciklisti voze se na skijaškim stazama svjetskog prvenstva sve do cilja Planaja, gdje se 2013. godine održalo Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju. U Ramsauu će biciklisti voziti na stazama za skijaško trčanje gdje se svake godine zimi održava Svjetsko prvenstvo.
 

 


Jedinstveni koncept

Od 2008. godine, Alpentour Trophy održava se u Schladmingu, jednom od najpoznatijih turističkih središta u Austriji. Tijekom godina organizatori su se trudili stvoriti događaj bez stresa za sudionike i suputnike. Okružen planinskim lancima koji oduzimaju dah, Schladming nudi idealne uvjete za početak i kraj četiri različite etape na istom mjestu.
 

 


Samo završetak pojedinačnog kronometra nalazi se na Schafalmu visokom 1885 metara. S ovim konceptom, Alpentour Trophy je jedinstven u svijetu.

Večernji program u Kongresnom centru

Sve ceremonije dodjele nagrada održavaju se svake večeri u Kongresnom centru tijekom zajedničke večere s raznim programskim sadržajima. Osim vrhunskih događanja dana i najspektakularnijih fotografija pozornica, naši gosti su počaščeni  australskom večerom, uz predstavljanje Crocodile Trophy-a, Australija, i naravno uz predstavljanje Štajerske regije Schladming Dachstein, kao domaćina Trofej Alpentour (Alpen Tour Trophy).
 

 


Ono što je nama jako bitno na ovom događaju i zbog čega pišemo redove ovog članka jeste da na utrci nastupaju dva vozača iz Republike Hrvatske u kategoriji Master, i to: Marko Fržop i Marin Deković. Njihov nastup ćemo redovno pratiti i izvještavati, a ovim putem im želimo jake noge i mnogo sreće!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More