4 Stage MTB Race Lanzarote: Fržop zadržao 7.poziciju u generalnom, Pintaričeva na 2.poziciji

4 Stage MTB Race Lanzarote (Španjolska) – Dan testa stigao je u trećoj etapi utrke "4 Stage Mountain Bike Race Lanzarote". Pojedinačni kronometar koje obično donosi pobjednika u generalnom plasmanu utrke, iz godine u godinu.

Nakon dva dana vrtoglave vožnje, brzine, padova, taktike i vožnje u grupi, treća etapa utrke potpuno se razlikuje od takvog načina natjecanja i služi da pokaže istinsku snagu svakog vozača. Danas su vozači okušali snage u kronometru koji se vozio usponom koji je odveo bicikliste iz slikovitog grada Caleta de Famara do Ermita de las Nieves, smještenog na visini većoj od 500 metara iznad polazne točke.
 


Bio je to 21 kilometar izuzetnog napora za svakog od 500 biciklista koji uživaju u ovom izdanju utrke 4 Stage Mountain Bike Race Lanzarote.

 


Na Elitnoj razini, dvoje biciklista su dominirali na trećoj etapi utrke, Luca Braidot (CS Carabinieri) i Greta Seiwald (Santa Cruz FSA MTB Pro Team).
 


Braidot je svoju utrku završio sa 5:56min iza drugoplasiranog Bena Zwiehofa (Centurion Vaude) i Nicholas Pettina (CS Carabinieri) na trećem mjestu. Španjolac Sergio Mantecon i Poljak Bartolomiej Wawak, oba iz Kross Racing Team zaokružili su postolje sa četvrtim i petim mjestom.
 


U generalnom poretku trenutno je vodeći Italijan Luca Braidot, a slijedi ga Španjolac Gutierez Mantecon sa 39 sekundi zaostatka i Poljak Bartolomiej Wawak na trećem mjestu i 47 sekundi.

U kategoriji Master 40, Marko Fržop (Top Sport) završio je na 10.poziciji sa vremenom 1:03:36,51 i uspio zadržati 7.poziciju u generalnom plasmanu.
 


"Uglavnom, šta da kažem, Brdski Kronometar, kojeg sam se jako bojao, baš zbog svoje tjelesne konstitucije, nisam baš neki brdaš, a i dosta više mi ležu duže staze, jer snagu koju imam mogu dosta dugo proizvoditi. Startali smo s predivne pješčane plaže, te ispred nas je bio uspon na 600m visoko brdo. Sam uspon je razbijen na dva djela, te na nešto malo više od polovice dolazi se do tehničkog spusta gdje se spuštamo nekih 200m te dolazimo na dužu ravnicu i završni uspon. Cijeli uspon je dosta izrazbijan, nije konstantan, dakle izmjenjuje se makadam i singltrack, strmo, ravno nizbrdice… Kolega Robert Pintarić mi je svajetovao da ga pogledam koji dan prije utrke, ali nisam uspio i pogrješio sam. Svejedno sam se dobro snašao (mada bi bio malo drukčije neke djelove odradio) i odvozio relativno dobro. Završio sam ukupno 10. i uspio održati 7.poziciju generalno" , komentirao je Fržop.

"Najviše me veseli to da sam imao dosta dobre noge i watove koje sam izbacio danas su stvarno ok za ovo doba godine tako da sam zadovoljan današnjom etapom", dodao je Fržop.

Njegove hrvatske kolege iz kluba KBBXS Aadrenalina, Roberto Vukmir završio je na 246.poziciji sa vremenom 1:18:18,63, dok je Filip Sobot zauzeo 252.poziciju sa vremnom 1:18:39,83. Kolege iz Slovenije, Iztok Kuret (KD Alpe SIS) zauzeo je 88.poziciju s vremenom 1:04:58,71 i Izidor Cindric (Team Sione-Bikes.com) na 211.poziciji i vremenom 1:15:29,67.
 


Među damama kako smo rekli najača u Kronometru pozazala se Italijanka Greta Seiwald (Santa Cruz FSA MTB Pro Team) sa vremenom 1:01:41,12 a slijede je Slovenka Blaža Pintarić (Pintatim) na drugoj poziciji s 2min 11sec zaostatka, te Italijanka Chiara Teocchi (Santa Cruz FSA MTB Pro Team) na trećem mjestu i od 4min 10sec. Tessa Kortekas (Dalerueda) i Caroline Bohe (Ghost Factory Racing Team) zaokružile su postolje sa 4. i 5. pozicijom.

U generalnom poretku vodeća je Greta Seiwald (Santa Cruz FSA MTB Pro Team) ispred Blaže Pintarić (Pintatim)  sa 50 sekundi prednosti. Slijedi Caroline Bohe (Ghost Factory Racing Team) na trećem mjestu sa zaostatkom od 1min i 48 sec iza Pintaričeve.
 


Četvrti dan utrke bit će najduži dan za vozače, a voziti će se staza u dužini od 81 kilometar i dugačak uspon s dodatnim kronometrom u drugoj polovici staze koji će poslužiti za odlučivanje utrke.

Kompletne rezultate sa 3. Kronometarske etape, kao i rezultate generalnog plasmana možete skinuti dole na linkovima.

Rezultati 3.etape utrke 4 Stage MTB Race Lanzarote
Generalni plasman utrke 4 Stage MTB Race Lanzarote

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More