Beograd Banjaluka: Kaczmarek i Kalaba sačuvali majice

Pobjednik treće etape biciklističke trke „Beograd – Banjaluka” je Enrike Unzue Sanz (Equipo Kern Pharma).

On je na cilj etape koja je vožena od Teslića do Prnjavora u dužini od stigao ispred Orluis Aular (Caja Rural – Seguros RGA), a treće mjesto zauzeo je Roman Maikin (Cambodia Cycling Academy).
 


Lider u generalnom plasmanu ostao je član ekipe Mazowsze Serce Polski Jakub Kaczmarek koji ima prilično otvorenu situaciju pred posljednju etapu koja se vozi sutra od Dervente do Banjaluke. Poljak ima 18 sekundi više od Marti Markeza (Equipo Kern Pharma) i nada se da će zadržati žutu majicu.

"Uspjeli smo da iskontrolišemo situaciju iako je bilo mnogo napada u prvoj trećini etape. Odlično smo funkcionirali kao tim. Moramo isto da uradimo i na posljednjoj etapi", rekao je Kaczmarek.
 


Sretan zbog etapne pobjede bio je i Enrike Sanz koji je konačno dočekao da uzdignutih ruku prođe kroz cilj.

"Ekipa je radila dobro i omogućila mi dobru poziciju pred cilj. Konačno smo došli do etapne pobjede poslije dva druga mjesta i nadam se da ćemo slaviti i na posljednjoj etapi", rekao je Sanz.

Banjalučanin Dušan Kalaba koji nastupa za reprezentaciju Srbije sačuvao je crvenu majicu koja je namijenjena najboljem sprinteru, a čiji je pokrovitelj "Glas Srpske”.

"Osvojio sam odmah prvi prolazni cilj i time praktično završio posao. Imamo sjajan tim i pokušati ćemo da napadnemo pobjedu u posljednjoj etapi, dok bi moja majica trebalo da bude sigurna", rekao je Kalaba.
 


Najbolji biciklist BiH reprezentacije bio je Karić Vedad, koji je utrku završio na 39.mjestu sa 31 sekundom zaostatka za pobjednikom. Vedad se u ukupnom plasmanu nalazi na 32 mjestu.

Plavu majicu za najboljeg brdskog vozača obukao je Mika Heming iz ekipe Maloja Pushbikers, dok je bijelu za najboljeg vozača do 23 godine sačuvao Daniil Pronskiy iz Vino – Astana Motors.

Dosta publike, uz poštovanje epidemioloških mjera, dočekalo je karavan u Prnjavoru i pozdravilo bicikliste koji dolaze iz 18 zemalja svijeta.

"Ovo je veliki događaj ne samo za našu opštinu nego Republiku Srpsku i mnogo šire. Mi smo partner u više od polovine održanih trka i nastavićemo tu tradiciju. Prošle godine smo bili domaćini starta posljednje etape, ove godine smo domaćini cilja pretposlednje i sigurno ćemo biti tu da budemo dio ovog posebnog događaja", rekao je načelnik Prnjavora Darko Tomaš.
 


Slično je bilo i u Tesliću gdje je znak za start pretposljednje etape dao je načelnik Teslića Milan Miličević.

"Sportski događaj koji se nalazi na počasnom mjestu u kalendaru naše opštine. Bez obzira na probleme sa pandemijom, život mora da teče dalje kada su u pitanju sve sfere. Ovo je dobra promocija našeg grada, turističkih potencijala i svega lijepog što imamo. Siguran sam da ćemo nastaviti tradiciju i narednih godina", rekao je Miličević.

Sutra je, dakle, veliko finale 14. izdanja trke čiji je generalni pokrovitelj predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.
 

KOMPLETNI REZULTATI 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More