Direktor tima Astana Alexandre Vinokourov završio prestižni Ironman na Havajima

45-godišnjak se kvalificirao za ovaj događaj ranije ove godine.

Šef Astane Alexandre Vinokourov završio je Svjetsko prvenstvo Ironman na Havajima. Bivši profesionalac Vinokourov kvalificirao se za ovaj događaj nakon što je završio kao drugi u svojoj dobnoj kategoriji na Ironmanu u Kopenhagenu tijekom kolovoza.

 

45-godišnjak je nastupio na Svjetskom prvenstvu u subotu, a za to mu je trebalo nešto više od devet sati, zauzevši sedmo mjesto u svojoj kategoriji te ukupno 201. mjesto.


Podsjetimo za ovaj podvig trebalo je odraditi plivanje od 3.86 km potom voziti bicikl 180.25 km, te za kraj odraditi maraton tj. Istrčati 42.20 km.

 

Vrijeme plivanja bilo je 1-13-51, biciklo 4-18-06 te maraton 3-33-53.

 

Vinokourov se pridružio profesionalnom biciklističkom timu 1998.godine, te završio svoju pro karijeru s Astanom 2012. godine.

 

Tijekom svoje karijere, Vinokourov je na utrci 2012. u Londonu osvojio olimpijsku zlatnu medalju.

 

Profesionalnu biciklističku karijeru započeo je 1998. godine s francuskim timom Casiono-Ag2r te osvojio Vuelta a España, četiri etape Tour de France kao i dva izdanja utrke Paris-Nice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More