Francuz biciklom obilazi zemlje Balkana

Romain Delanoue (33) iz grada Angers u zapadnom dijelu Francuske više od mjesec dana biciklom obilazi zemlje Balkana s ciljem da sazna kako se ljudi i djeca odnose prema prirodi u ovim malo poznatim državama za Francuze.

Od Francuske do rumunske prijestonice Bukurešta na svom putovanju dugom 3.000 kilometra želi da upozna mnogo ljudi  u svakoj državi i da s njima priča o zaštiti prirode i koje mjere oni preuzimaju da se ekološka svijet poveća u njihovim zemljama.

Na putovanje se uputio početkom travnja, a prije nekoliko dana se nakratko zaustavio u Banja Luci odakle je otišao u Novi Sad.

Do sredine lipnja planira doći do Bukurešta, odakle će se autobusom  ili vozom uputiti prema Grčkoj, a planira stići I do Irana.

"Prvi sam put u BiH i Banjoj Luci. Putovao sam mnogo puta po Europi, Indiji, Južnoj Americi", rekao je Delanoue za Nezavisne novine dok je nakratko boravio u Banjaoj Luci.

Priznaje da putovima u BiH nije lako voziti bicikl, jer nema prostora za bicikliste.

"U Sloveniji uz cestu ima dodatan prostor za bicikliste. Na neki način opasno je ići na putovanje biciklom kroz BiH", smatra Delanoue.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More