Bicikli

Giant predstavio Reign E+ e-MTB bicikl

Giant ove godine proširuje svoju liniju električnih bicikla s potpuno novom Reign E+, MTB strojem s potpunom suspenzijom za agresivne staze i enduro vožnju.

Projektiran s najnovijom Giant-ovom SyncDrive Pro motornom tehnologijom i dokazanim postavkama Maestro ovjesa, ovaj asortiman E-bicikla nudi potpuno novo trail iskustvo, pružajući enduro zaljubljenicima mogućnost rješavanja strmih uspona uz manje napora i još agresivnije vožnje tehničkim stazama s više povjerenja i kontrole.
 


Novi Giant električni bicikl je inspiriran Reign modelim brdskih bicikla, s platformom koja je tijekom godina dizajnirana i razvijena u partnerstvu s pro enduro natjecateljima. Ovaj novi E-bicikl po prvi put primjenjuje Giant's Hybrid Cycling tehnologiju na biciklističku stazu. Hybrid Cycling tehnologija je sustav koji kombinira električnu energiju i ljudsku snagu kako bi stvorio pametno, prirodno i moćno iskustvo vožnje na e-biciklu. To je integrirana skupina tehnologija koja uključuje SyncDrive Pro motor, RideControl ONE upravljačku jedinicu na upravljaču i EnergyPak baterijski sustav.

"S ovim E-biciklom možete voziti sve vrste terena, uključujući i teške uspone, s manje ograničenja“, rekao je direktor Giant E-bike odjela Joost Bakker.
"Razvili smo ga kako bi imali najbolju upravljivost i kontrolu na tehničkim stazama, tako da možete doživjeti nesmetaniju vožnju na većim udaljenostima".
 


Nadogradnja za 2020. godinu, na SyncDrive Pro motoru nudi snažnu vožnju usmjerenu na performanse, motor koji je spreman u pružanju posebnih potreba trail vozačima. Ima 80Nm izlazne snage s poboljšanim okretnim momentom i omjerom potpore od 360 posto. To znači da, u Power režimu, za 100 posto ljudskog momenta može ponuditi 360 posto dodane snage pedaliranja.

Smart Assist tehnologija sa 6 senzora izračunava količinu zakretnog momenta, kadencu pedale, nagib i brzinu tijekom vožnje. Na temelju tih izračuna, određuje se količina snage koja je potrebna za postizanje glatkog, prirodnog iskustva vožnje. Motor se odmah uključuje kada se snaga primijeni na pedalu. To pomaže vozaču da kontrolira bicikl pri ubrzavanju i nudi pouzdane performanse na strmim usponima i malim brzinama.

Sustav baterije EnergyPak 500 elegantno je integriran u dno okvira i nudi dugotrajnu snagu (500Wh) koju je lako napuniti. Dolazi s Giant-ovim EnergyPak 6A brzim punjačem koji za 80 minuta punjenja može napuniti bateriju do 80 posto.
 


RideControl ONE na upravljaču sadrži integrirane, jednostavne upravljačke tipke. Robusni i izdržljivi gumbi napravljeni su za vožnju u svim uvjeta i nude ugodan osjećaj i grip uz čiste postavke upravljača. Ovaj minimalistički kontrolni centar koristi samo nekoliko tipki i pokazatelja kako bi vam omogućio potpunu kontrolu vaše E-bike tehnologije. LED osvjetljenje prikazuje razinu baterije i podršku, a RideControl ONE je kompatibilan s ANT+, tako da se možete povezati s Giant E-bike aplikacijom i koristiti svoj pametni telefon za prikaz dodatnih informacija kao što su podešavanje motora, podaci o fitnessu i navigaciju.

Osim najnovijih E-bike tehnologija, novi Reign E+ nudi provjerene Giant off-road značajke. ALUXX SL okvir izrađen je ručno kako bi pružio vrhunsku čvrstoću i krutost pri najmanjoj mogućoj težini. Maestro ovjes straga pruža 160 mm aktivnog, neovisnog rada suspenzije kako bi vam omogućio potpunu kontrolu na neravnom terenu bilo da se penjete tehničkim uzbrdicama ili se spuštate zahtjevnim terenima u enduro stilu. Giant Tubeless sustav kotača i guma pružaju vam sve prednosti vožnje bez zračnica - uključujući glađu, efikasniju vožnju i smanjeni rizik od punkcija - u sustavu koji je jednostavan za korištenje.
 


Nedavno je vozač Giant Factory off-road tima Josh Carlson proveo neko vrijeme vozeći Giant E-bicikle, uključujući ih u svoju trening program i rutinu. "Ovi bicikli samo vraćaju zabavu", rekao je Carlson.

"Moj cilj je bio da provedem što više vremena na spustevima i manje vremena u pedaliranju. U usporedbi s mojim Reign Advanced biciklom koji koristim za utrke, geometrija okvira i ovjes na E-bike verziji prilično su slični. Idete dva puta brže na uzbrdicama, tako da veoma lako mogu napraviti više krugova u dnevnom trening programu".

Carlsonovo iskustvo na Giant E-biciklima i njegove povratne informacije tijekom dvogodišnjeg razvojnog procesa Reign-E + pružile su vrijedan uvid pri dizajniranju nove platforme.

Asortiman Reign E za 2020. se sastoji od tri modela: Reign E+ 0 s vrhunskom bežičnom elektronskom SRAM XO grupom, Reign E+ 1 i Reign E+ 2. Dostupnost ovisi od zemlje do zemlje.

Saznajte više na Giant Hrvatska ili na www.giant-bicycles.com/Reign-E 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.