Bicikli

Predstavljamo: De Rosa Merak 2020.

U 2000 godini Romāns Vainšteins iz Latvije vozio je svoj De Rosa Merak do prvog mjesta na UCI cestovnom Svjetskom prvenstvu.

Dvadeset godina kasnije De Rosa je oživila ovaj bicikl i predstavila potpuno novi Merak, cestovni bicikl izgrađen za bilo šta, od brzih tehničkih kriterija do Gran Fondo utrka koji zahtijevaju duge sate u sjedalu.
 

 


U usporedbi s ostalim biciklima iz De Rosa asortimana, kao što je SK Pininfarina, oblik okvira kod Merak bicikla nalazimo pomalo konvencionalnim. Dakako, De Rosa igra na sigurno, ortodoksni aero dizajn rezultira laganim i krutim setom okvira.Bicikl namjenjen za sve u jednom paketu ima kompaktnu geometriju, a tvrtka tvrdi kako je Merak njihov najlakši karbonski okvir u proizvodnji. Bicikl posuđuje elemente od De Rosa King i Protosa bicikla, s kokpitom sličnim Protosu i nagnutoj gornjoj cijevi okvira koja je nadahnuta dizjanom kod King bicikla. Kad smo kod težine Merak-a, neobojena verzija u veličini 54 iznosi samo 800g.
 

  


U 2020 Merak dolazi s Vision ACR integriranim kabeliranjem u glavi cijevi. Elegantne dizjan donosi čiste linije i uglađen oblik, što je estetika koja se nastavlja dužinom cijelog bicikla, jer je usmjeravanje kabela potpuno unutarnje. Za razliku od De Rosa Kinga, donji, čvršći stražnji trokut na Merak biciklu ima dizajn vilice koja će dopustiti gume širine do 30mm.
 

 


Model koji smo predstavili na slikama ima Vision Metron 55 SL Disc klinčer kotače i Dura-Ace mehaničku grupu.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.