Bicikli

Predstavljamo novi Orbea Oiz 2021.

Orbea je upravo predstavio nadograđenu vreziju svog vodećeg brdskog bicikla, Orbea Oiz 2021 a mi vam donosimo prve dojmove.

Verziju u kojoj na prvi pogled pronalazimo nekoliko promjena, ali onih bitnih i gdje je OMX karbon glavni protagonist brenda Orbea.
 


Nakon više od 10 godina u vrhu najboljih bicikli bicikala s dvije suspenzije i osvajanja postolja u nekim najvažnijim utrkama planete, Orbein model Oiz ponovno je nadograđen za 2021 godinu kako ostao na istoj razini. Među najistaknutijim novim odlikama je izrada okvira i stražnjeg trokuta s OMX karbonom, što značajno olakšava bicikl, a nudi efikasniju, odzivniju i agilniju vožnju.
 


OMX karbonski okvir novog Oiz 2021, isto kao i kod Orca, miješa vlakna s visokim modulom i koristi najbolje lasersko izrezane ploče od karbona prije pripreme u svojoj konstrukciji i konstuiranja na specifičnu veličinu svakog okvira kako bi se smanjili suvišni materijali i preklapanja.
 


Smjer i raspored vlakana podešavaju se s različitim prototipovima ispitivanja. Nakon specifičnog pred-oblikovanja koje traje sat vremena za svaki završni proizvodni okvir prije zagrijavanja, osigurava se optimalno sabijanje smole i vlakana s minimalnom količinom karbona.
 


OMX karbon bit će prisutan u LTD, PRO i TEAM modelima Oiz obitelji za 2021.

Novi dizajn stražnjeg trokuta

Druga značajna promjena može se naći u stražnjem trokutu novog Orbea Oiz 2021, gdje je lančana cijev skraćena na 430mm, a uključen je i ravni kočni sklop koji prihvaća diskove do 160mm.
 


S ovim ekstra kratkim lančanicima jasno je da je namjera ovog Orbea Oiz OMX bicikla da bude najbolji u konkurenciji, omogućujući učinkovitiju vožnju u usponima i onim eksplozivnim dionicama, istovremeno pomažući pri smanjenju težine.
 

 


Za OMR okvire, lančane cijevi će ostati na 435mm, dajući prednost stabilnosti pri velikim brzinama, pouzdanosti pri upravljanju i udobnosti.
 

 


Fiberlink

Druga ključna točka ovog ažuriranja je novi Fiberlink predstavljen u Orbea Oiz OMX 2021. Izrađen od dugo ubrizganih vlakana omogućava optimalnu ravnotežu između lakoće i krutosti i savršeno se integrira s oblicima i cijevi sjedala novog Oiz modela.
 


Minimalna težina

Sve ove promjene, OMX karbon, 430mm lančane cijevi i novi linkovi, mogu se sažeti u jednu cifru: 1.740 grama.

To je težina novog Orbea Oiz OMX okvira u veličini M i to sa stražnjim šokom. Impresivnih 1.740 g, što ga čini jednom od najlakših opcija na tržištu sa duplom suspenzijom.
 


Ostali detalji Orbea Oiz 2021

Važni detalji kao što su optimalan i elegantan unutarnji sustav vođenja kabela, Inside Line ili mogućnost nošenja dva nosača boce za vodu, zadržani su pri novom ažuriranju Oiz-a. Kao i SquidLock s tri pozicije, s mogućnošću uključivanja opcije lokouta na upravljaču, te maleni i praktični vodič lanca.
 


Pored toga, novi sustav u lulici upravljača nudi obnovljeni i integrirani aspekt. OC komponenta kompatibilna je sa svim glavnim brandovima koji koriste standardne adaptere i upotpunjava vrhunski osjećaj ovog modernog XC bicikla.
 


Za one koji žele postati vlasnikom ovog jedinstvenog brdskog bicikla, Orbea nudi tri ekskluzivna dizajna (Mimetice, Titan gold i Marble) i četvrtu mogućnost koja kombinira mat i sjajni finiš. Pored toga, postoje tisuće kombinacija koje možete odabrati iz MyO programa za prilagodbu.
 


Jedan bicikl, dvije verzije: Orbea Oiz XC i Orbea Oiz TR

Jasno je da je za one koji žele pravi XC brdski bicikl, Orbea Oiz sa 100mm rada suspenzije je savršen model. Ali Orbea je također mislila i na one kojima ne smeta žrtvovati nekoliko grama težine zahvaljujući većem radu suspenzije koje im omogućavaju da se spuštaju udobnije i bezbrižnije. Orbea Oiz TR potpuno je isti brdski bicikl, ali dolazi s 120mm vilicom.
 


Ovu drugu opciju jako će cijeniti svi oni koji vole voziti "lagani trail", ali ne žele biti kažnjeni težinom na bilo kakvom usponu.
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.