Bicikli

Spektakularni Ghost Lector FS od Anne Terpstra

Ghost Lector FS s kotačima sa 6 krakova od Anne Terpstra bio je jedan od najspektakularnijih brdskih bicikala koje smo vidjeli proteklog vikenda na utrci Svjetskog kupa.

Iako se nije natjecala s ovim biciklom, odabrala je hardtail model, željeli smo ga malo analizirati zbog njegove ekskluzivnosti.
 


Kad je kompanija Ghost predstavila svoj Ghost Lector FS bicikl u prosincu/decembru prošle godine, mnogi su to dočekali sa velikim uzbuđenjem: to je bila jedna od rijetkih, a priznatijih kompanija koja do tada u svojoj ponudi nije imala bicikl sa dvije suspenzije.
 


Danas sa sigurnoću možemo kazati kako je ovo nesumnjivo vrlo zanimljiv brdski bicikl kojeg ćemo vjerovatno i detaljnije predstaviti u nekoj od naših recenzija, ali prije svega nismo željeli da Ghost Lector FS od Anne Terpstra prođe nezapaženo, jer on ima svoje osobitosti. Najočitiji i najupečatljiviji su njegovi kotači sa 6 impresivnih karbonskih krakova ili žbica.
 


Zapravo, u Albstadtu se Anne Terpstra nije utrkivala s njim, ali ovaj nevjerojatni brdski bicikl bio je tu dostupan za mnoge znatiželjnike. Ghost ekipa koja se utrkivala na Svjetskom kupu bila je tu sa ovim biciklima i očito je da su ih željeli detaljnije predstaviti očima javnosti.
 


Model od Anne Terpstra ima ugrađenu RockShox vilicu sa 100mm hoda i RockShox stražnji šok, sa SRAM XX1 AXS pogonskom grupom, SRAM Ultimate kočnicama i gumama Maxxis Aspen ST 2.25, zapravo vrlo slične komponente kao kod standardnog modela koji je dostupan u prodaji. No, Ghost Lector FS od Anne Terpstra ima posebnost u usporedbi sa standardnom Ghost linijom: Kotači.
 


Model od Terpstre opremljen je Bike Ahead Composites Biturbo RS kotačima. Cijena ovih kotača iznosi oko 3.300 eura, izrađeni su od monokok karbona u Njemačkoj i dolaze sa 6 fantastičnih žbica/krakova. Njihova mat površina i  žbice bez sumnje su pravi dragulj dizajna u kotačima za brdske bicikle.
 


Ghost Lector FS World Cup kao standard

Bavarski proizvođač predstavio je svoj prvi brdski bicikl prije samo nekoliko mjeseci. Bilo je to nepoznato područje, ali Ghost Lector FS ušao je u elitu cross country bicikala. S vlastitom geometrijom, koju su nazvali SuperFit, Ghost Lector FS koristi algoritam koji holistički izračunava geometriju bicikla (tj. uzimajući u obzir cijeli brdski bicikl).
 


Ghost ovaj algoritam naziva SuperFit i prema kompaniji on osigurava da je geometrija puno preciznije prilagođena biciklisti. Sva ova tehnologija je aplicirana na ultra lagani karbonski okvir.

Još jedna upečatljiva tehnologija Ghost Lector FS-a je njegov Traction Link. Ideja koja stoji iza ovog dizajna je da bicikl nikada ne gubi trakciju ili barem gubi što je manje moguće bez obzira na teren po kojem se vozite. U osnovi, ova Traction Link značajka stavlja fokus na stražnji trokut bicikla.
 

 


Naravno, standardni Ghost Lector FS dolazi s više značajki koje je potrebno predstaviti u nekoj detaljnijoj recenziji. Jedna od najupečatljivijih značajki u ovom segmentu jeste i Smart Tube značajka, odnosno ugrađeni mini alati za brzi servis na terenu. Ovaj mini alat uključuje osnove, četiri imbusa i Torx 25, te alat za lanac i alat za punkcije, sve ono što je potrebno za brzi servis kako bi smo u nepoželjnim situacijama na terenu mogli riješiti problem i nastaviti s vožnjom.
 


Standardno Ghost Lector FS koji se nalazi na vrhu World Cup asortimana dolazi sa RockShox SID Ultimate Race Day 100mm za XS i S i 120mm hoda za M, L i XL veličine okvira; dok straga imamo opcije hoda od 107mm ili 115mm također ovisno o veličinama okvira. Po pitanju specifikacija, ovaj bicikl koristi SRAM AXS XX1 Eagle grupu, Selle Italia SLR Boost sjedalo, Ghost Carbon kotače (ne one koje Terpstra koristi, naravno) i gume Maxxis Aspen Exo TR, a dolazi po cijeni od 7.999€.

Po pitanju cijene možemo kazati kako nije mala, ali ako uzmemo u obzir da se cijene bicikala drugih brendova sličnog ranga kreću do 12.500€, dolazimo do zaključka kako je cijena Ghost Lector FS bicikla doista pristupačna.

Za više informacija o modelima i dostupnosti posjetite Capriolo Sport Centar poslovnice ili jednostavno otiđite na njihovu web stranicu LINK.

Foto: BrujulaBike 

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.