Bicikli

Orbea Terra 2022: novi Gravel bicikl dizajniran iz temelja

Orbea je upravo predstavila potpuno novu Terru, njihov Gravel model nadograđen kako bi ponudio maksimalnu učinkovitost u modalitetu koji svakim danom dobiva sve više sljedbenika.

Orbea Terra 2022 dizajniran je iz temelja kako bi ponudio vrlo sposoban, udoban i precizan Gravel bicikl.
 


U 2017. godini Orbea je predstavila svoj prvi model Terra, bicikl za vožnju po neasfaltiranom terenu i koji je u to vrijeme bio namijenjen veoma maloj publici, no 5 godina kasnije Gravel je preplavio biciklizam i sada je Terra jedan od najtraženijih modela u katalogu ove tvrtke. Orbea je na te zahtjeve odgovorila s novom Terrom za 2022 godinu.

 


Trenutni problem s kojim se susreću svi brendovi je da su načini razumijevanja Gravel-a vrlo različiti i da ih je teško postići s istim modelom bicikla. U tom je aspektu Orbea uspjela osluškivati tržište i zauzeti poziciju. Ovo je bicikl koji je brz i udoban na asfaltu, učinkovit i lak za vožnju po neravnom terenu te pripremljen za lagani "bikepacking".
 


No, kao što smo rekli, Orbea je zauzela stav kada je Gravel u pitanju, a barem kada je ovaj model u pitanju, dali su jasno do znanja da ne shvaćaju Gravel kao natjecanje i stoga nova Terra nije natjecateljski bicikl, iako se ne odriče zabave koju nudi brzina.
 


Dizajniran iz temelja da zadovolji široke potrebe

Veliku obnovu ovog bicikla najbolje je razumjeti kada se uzme u obzir da je njegov razvoj krenuo od nule, od izbora materijala i geometrije do komponenti svakog modela, sve je promišljeno kako bismo došli do ove Terre 2022.

I u oblikovanju cjeline, Orbea je uvijek imao na umu da bi Terra trebala odgovoriti na tri različita profila Gravel biciklista.

  • Pravi Gravel vozač koji traži duge vožnje brzinom i učinkovitošću na bilo kojem terenu.
  • Istraživač koji svojim biciklom otkriva nove staze i ceste bez brige o terenu.
  • Gravel avanturista, koji nekoliko dana provede na biciklu noseći sve što mu treba na najminimalističkiji mogući način, ovdje imamo posla s bikepackerom.

Sve se to postiže postavljenjem nove geometrije i mogućnošću prilagodbe bicikla prema svim potrebama.
 


Gravel geometrija i mogućnost konfiguracije

Nova Terra ima geometriju specifičnu za Gravel za duži, viši bicikl koji optimizira položaj vozača u bilo kojoj od 6 dostupnih veličina. Lančane cijevi okvira skraćeni su na 420mm za agilan i osjetljiv bicikl s velikim ubrzanjem. Visina pogonske osovine spuštena je na 78mm za veću stabilnost pri velikim brzinama ili na neravnom terenu.

Duljina dosega (reach) je također povećana radi poboljšanja upravljivosti u kombinaciji s kraćim lulicama i ima optimiziran kut glave za svaku veličinu.


Što se tiče konfiguracije i izbora komponenti, Terra 2022. može biti opremljena kotačima 700c s gumama do 45mm ako želite ići brzo, ili gumama 650B i do 50mm ako više volite trakciju i veću udobnost. A okvir se može postaviti sa širokim rasponom pogonskih sklopova. Terra 2022 podržava 1X ili 2X lančanike, sve do 34T za mali lančanik na stražnjem kotaču.
 


Kako bi se osigurala udobnost na bilo kojem terenu, krutost okvira je prilagođena na specifičan način upravljanjem količine materijala koja je korištena prilikom izrade cijevi sjedala i pogonske osovine. Također, ovaj okvir ima kraću cijev sjedala s opuštenijim kutom koji omogućuje bolje savijanje cijevi sjedala koja dolazi u promjeru od 27.2mm.

Još ga nismo spomenuli, ali okvir je izrađen od OMR karbona i u M veličini je težak 1.130 grama. Odluka da se ne koristi OMX karbon, koji je Orbein najlakši karbon, opravdana je boljim preformansama u smislu fleksibilnosti i apsorpcije koju nudi OMR.

Terra vilica

Jedan od najatraktivnijih vizualnih elemenata ovog modela je njegova vilica. Nova Terra vilica dolazi sa snažnom krunom, dužim cijevima koje pogoduju upijanju i udobnosti te zaobljenim linijama koje nas podsjećaju na krutu Spirit vilicu korištenu na Orbea Alma iz 2017.
 


Vilica je izrađena od OMR monocoque karbona, ima unutarnji sustav vođenja kabela za kočnicu i nudi veliki prostor kod kotača za gume do 50C, ostavljajući 5mm prostora/čistine sa svake strane.

Transportni kapacitet

Kao što je već spomenuto, Orbea Terra 2022 također zadovoljava potrebe onih koji svojim Gravel biciklom provedu nekoliko dana na biciklu noseći sve što im je potrebno. Za njih, nova Terra ima višestruke nosače koji mogu prihvatiti do 3 držača za boce ili čak stražnji prtljažnik.
 


Osim toga, donja cijev okvira uključuje pretinac koji Orbea naziva Lockr i koji, pomoću sklopke smještene na glavnim sidrištima nosača boce, omogućuje pristup pretincu u koji možete pohraniti alate i rezervne dijelove potrebne za bilo koju vožnju.

OC Gravel upravljač

Jedna od ključnih značajki ovog Gravel bicikla je upravljač, a Orbein vlastiti upravljač OC Gravel daje stabilnost i kontrolu pri spustovima, a dostupan je u kompaktnim verzijama i verzijama koja nudi opušteniji položaj pri vožnji.
 


Orbea Terra 2022: modeli i cijene

Terra asortiman dolazi sa sedam karbonskih modela u tri različite osnovne boje. No, kao i obično s opcijama koje ova tvrtka nudi, raspon mogućnosti prilagodbe, kako u pogledu komponenti tako i u pogledu estetike, praktički je beskonačan sa njihovim MyO sustavom.

Novi modeli bit će dostupni do kraja jeseni, a ukoliko smo vas zaintrigrirali sa ovim tekstom, svakako preporučujemo da se za više informacija o dostupnosti i cijenama novih Orbea Gravel bicikala raspitate kod naših partnera ExtremeShop iz Splita ili M-Bike Shop iz BiH.
 

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.