Oprema

Polartec uvodi 100% reciklirajuću Power Fill izolaciju

Proizvođač outdoor odjeće Polartec najavio je stvaranje 100% recikliranih izolacijskih vlakana koje će koristiti u proizvodnji odjeće.

Nakon što je prije godinu dana predstavljen i uveden 80% reciklirajući materijal, proizvođač je postavio za cilj 100% u narednih nekoliko godina. Poslovanje je, međutim, ubrzalo eko-friendly razvoj i sada su u mogućnosti predstaviti i staviti na raspolaganje Power Fill insulaciju u težinama od 80 i 100 g/m², uz certifikat Oeko-Tex Standard 100.

Za tvrtke zainteresirane za upotrebu ovih vlakana, Polartec tvrdi da je Power Fill izolacija topla, lagana i hidrofobna, brzo se suši i vrlo kompresibilna. Power Fill izrađen je od šupljih vlakana koja su povezana kroz proces koji smanjuje utjecaj na okoliš, istovremeno osiguravajući vrhunske izolacijske osobine i trajnost.

Oplartec vlakna već koriste jaki kompanije poput Rapha, Sportful, Patagonia, Rab i mnogi drugi.

"Pronalaženje održivih rješenja temeljni je cilj naše znanosti o tkanini", rekao je Gary Smith, direktor tvrtke Polartec. "Ponosni smo što smo pronašli kod koji je potreban za izradu kvalitetne izolacije od 100% PCR materijala."

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.