Oprema

Predstavljamo: NEO 2T Smart

Izuzetna snaga i mirnoća kroz naprednu tehnologiju predstavljena je na EuroBike sajmu, a mi donosimo prve informacije.

Započnite novu sezonu sa treninzima u stilu! Ponosno vam predstavljamo NEO 2T Smart: visoko poboljšanu verziju svog prethodnika. Motor je redizajniran kako bi pružio puno veći okretni moment, pružajući bolji biciklistički doživljaj i osjećaj vožnje, posebno tijekom uspona i sprinta.
 


Ovaj redizajn rezultirao je i mirnijim biciklističkim trenažerom nego što se ikada prije moglo pomisliti. Još uvijek ima prepoznatljive značajke poput osjećaja na cesti, dinamičke inercije i simulacije spusta. Analiza takta pedala također je poboljšana i sada se mogu pregledavati s aplikacijama trećih strana koje podržavaju standardnu ANT+ dinamiku, omogućujući vam da poboljšate svoju distribuciju snage i performanse bicikliranja pomoću softvera po vašem izboru. Nadalje, ovaj biciklistički trenažner je jednostavniji za upotrebu jer je kompatibilan s gotovo svim stražnjim osovinama izravno iz kutije. NEO 2T Smart pruža bez presedana najbolje iskustvo bicikliranja u zatvorenom, a u Europi i Sjevernoj Americi dostupan je već do kraja rujna/septembra.
 

TIŠINA


S modelom NEO 2T Smart, Tacx je uspio izvršiti revoluciju na tržištu stvorivši nešto što se smatralo nemogućim: potpuno tihi trenažer. Preuređenjem unutarnjih komponenti uspjeli su značajno poboljšati tišinu rada. Buka koja dolazi iz unutarnjih izmjena zraka smanjena je još više i isto vrijedi i za vibracije primijećene pri malom ritmu.
 

SNAGA


Novi dizajn motora znatno poboljšava osjećaj vožnje. Iz Tacxa kažu kako su motoru NEO 2T dali više snage, što je rezultiralo sposobnošću generiranja veće razine otpora u određenim uvjetima, kao u sprintu ili pri malim brzinama. Vrlo moćna jedinica otpora sposobna je simulirati nagibe do 25% i sprint do 2.200 W.
 

JEDINSTVENE ZNAČAJKE


Poznate značajke NEO 2 Smart još uvijek su tu, poput Osjećanja vožnje na cesti gdje osjećate vibraciju vožnje po kaldrmi, šljunku i mnogim drugim cestovnim površinama (dostupno u Tacx i Zwift filmovima). Ili dinamična inercija, koja kompenzira težinu, brzinu i kut nagiba kako bi pružila vrlo realan osjećaj vožnje. Simulacija spuštanja ovaj biciklistički trenažer ubrzava prilikom spusta, zapravo kada praktički idete nizbrdo, a uz jedinstveni izokinetički i izotonički mod, nije moguće samo trenirati ravnomjerni hod pedaliranja, nego i povećati snagu u svom hodu, trenirajući pri velikoj snazi i niskoj kadenci.
 

ANALIZA OKRETAJA PEDALA


NEO 2T Smart opremljen je kapacitivnim lijevim i desnim senzorom koji precizno mjeri točan položaj obje vaše noge. To vam omogućuje detaljnu i preciznu analizu pedaliranja što opet omogućuje poboljšanje distribucije snage i performansi bicikliranja. Dodavanjem standardne ANT+ dinamike možete analizirati svoj hod pedala putem softvera trećih strana; na primjer, na Garmin biciklističkim uređajima.
 

INTERAKTIVNOST

 


Ovaj potpuno interaktivni pametni trenažer mjeri vašu brzinu, ritam i snagu te se može kontrolirati aplikacijom po vašem izboru. Bežično se povezuje putem ANT+ (FE-C) i Bluetooth za kontorliranje biciklističkih aplikacija poput Tacx, Zwift ili TrainerRoad. Nadogradnja na najnoviji firmver nema problema sa aplikacijom Tacx Utility, tako da uvijek možete iskoristiti najnovija poboljšanja i značajke.
 

BEZ ODRŽAVANJA
 


Da bi vaš trening u zatvorenom bio što lakši, razvili smo i izgradili potpuno besplatan biciklistički trener, poručuju iz Tacxa. Uređaj nema potrebe za održavanjem i nisu potrebna prilagođavanja za treniranje s NEO 2T Smart. Nadalje, jedini je trenažer koji ne zahtijeva postupak kalibracije jer, za razliku od drugih trenažera, nema internih prijenosa. Stoga može izmjeriti vašu snagu s nevjerojatnom preciznošću, osiguravajući da su vaši podaci točni i pouzdani unutar 1%. Sve kako biste bili sigurni da se možete u potpunosti usredotočiti na svoj trening.
 

SAMOSTALAN


Pametna elektronika NEO 2T Smart također vam omogućuje da trenirate samostalno, bez ikakvih softverskih veza. Otpor slijedi progresivnu krivulju snage u skladu s vožnjom po ravnoj cesti. Dodajte tome činjenicu da ovaj trenažer s izravnim pogonom ima vlastito napajanje i ne treba vanjski izvor napajanja, i vi imate idealnog pratitelja za vaš trening kamp ili kada se želite zagrijati pred utrku!
 

ADAPTERI


Stražnja osovina modela NEO 2T Smart redizajnirana je kako bi bila kompatibilna s većinom bicikla, bez potrebe za adapterima. Samo kliknite i vozite! Samo za osovine 135x10 i 135x12 trebat će vam dodatni adapter.

Više o NEO 2T Smart pametnom trenažeru možete saznati OVDJE.

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.