Oprema

Novi Garmin Varia uređaj dostupan u svim M-Bike Shop trgovinama

Garmin je posljednjih godina predstavio nekoliko variacija biciklističkih radara za vožnju kako bi biciklisti mogli na vrijeme opaziti da im se vozilo približava straga.

Malo tko od nas nije upoznat s ovim Garmin-ovim radarima i priznajemo mnoge od nas je zaitigrirao ovaj uređaj koji izvlači anksioznost iz vožnje po prometnim cestama.
 


Sada na tržištu imamo nove modele Garmin Varia RVR315 i RTL515 (od kojih ovaj posljednji uključuje stražnjo svjetlo) koji se pričvršćuje na sjedišnu cijev vašeg bicikla i komunicira zajedno s raznim popularnim biciklističkim aplikacijama, nudeći dodatne informacije na zaslonu vašeg telefona ili biciklističkog uređaja kako biste ostali sigurni na vožnji. Danas zahvaljujući tvrtki M-Bike Shop u mogućnosti smo da Vam pobliže predstavimo ovaj uređaj, a ukoliko Vas zaintigriramo, bitno je spomenuti da je isti dostupan u prodaji u svim M-Bike Shop trgovinama.
 


Garmin Varia proširuje svoj raspon biciklističkih radara i širi svoje mogućnosti za bicikliste koji žele poboljšati sigurnost na svojim vožnjama, upozoravajući ih na automobile koji prilaze s leđa. A sada novost je da vam ne treba neko popularno GPS biciklističko računalo ili Garmin namjenska glavna jedinica na upravljaču - mobilni telefon može prikazivati upozorenja dok vozite povezani preko Bluetooth-a. Uz to, kombinacija uređaja radarskog senzora RTL515 dobiva ažuriranu funkcionalnost i nudi dodatnu stražnju rasvjetu, dok niže rangirani model radara RVR315 pruža istu sigurnost u vožnji po povoljnijoj cijeni bez integriranog stražnjeg svjetla.

Garmin Varia App sada donosi radarska upozorenja na mobilne telefone 
 


Cjelokupna ideja Garminovog Varia radara je jednostavna: upozoriti bicikliste da se automobili brzo približavaju straga i to putem zaslona nekog od uređaja smještenog na upravljaču bicikla, tako da se ne morate okretati. U početku se može činiti kao još jedan tehnološki nepotreban uređaj (možete postaviti ogledalo na kraju upravljača, kacige ili samo okrenuti glavu), ali za bicikliste koji puno vremena provode vozeći se solo ili trenirajući na cesti, teško je osporiti jednostavnost i funkcionalnost Varia uređaja, kao i njenu dodatnu sigurnost i bezbrižnost.
 


Sve do sada, povrh cijene od 399,00KM koliko košta Varia RTL515, morali ste kupiti namjenski Varia zaslon što je opet dodatni trošak, naravno ukoliko već niste imali neki Garmin Edge GPS uređaj. Garmin tvrdi da radar može vidjeti druga vozila udaljena i do 140 metara i da će baterija trajati šest ili sedam sati, ovisno o modelu.
 


Upozorenja u boji označena su blizinom signala: zelena znači da je cesta čista, žuto da se približava automobil i crveno kada se automobil približava velikom brzinom. Uz poboljšani vijek trajanja baterije i mogućnost povezivanja s telefonom i gledanje da informacije na lampicama aplikacije sada imate i "peloton", koji ima za cilj osigurati da ne stražnje svjetlo ne bljeska u oči onima koji voze iza. 
 


Ono što je jako zanimljivo jeste da uređaj komunicira s uređajima/aplikacijama treće strane poput npr."Ride with GPS" aplikacije gdje dobivate mogućnost nadolazećih upozorenja o automobilima iznad ili pored navigacijskih karti. Uređaj je predstavljen u pravo vrijeme jer su grupne vožnje u većini zemalja Europe zabranjene zbog pandemije korona virusa. No brojne vlasi sugeriraju kako upravo za cilj imaju potaknuti biciklizam jer se pokazao kao izvrstan sport u vremenima fizičke distance, kao i u pokušaju da se zaustavi širenje bolesti korištenjem javnog prijevoza.

Za više informacija o dostupnosti i cijenama novih garmin Varia uređaja kontaktirajte našeg partnera M-Bike Shop ili jednostavno kliklnite OVDJE kako bi ste posjetili njihovu službenu web stranicu.

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.