Oprema

Maxxis predstavio novu gumu "Shorty"

Maxxis je redizajnirao svoju gumu Shorty, koja je idealna za blatne i izuzetno suhe uvjete vožnje.

Novi Shorty bit će dostupan u tri verzije za trail, enduro i downhill.
 


Nakon povratnih informacija od strane Maxxis sponzoriranih sportaša u DH i enduro disciplini, novi Shorty ima dvije ripne u središnjem gaznom sloju, za razliku od pojedinačnih ripni "duple širine" koje smo imali na prethodnoj iteraciji. Osim toga, bočne ripne sada nude više potpore u zavojima.

Izmijenjeni raspored ripni pomoći će kočenju i trakciji, a podignuti oblik ripni na kućištu pomažu pri odbacivanju ljepljivog blata.

Redizajnirani Shorty bit će ponuđen u rasponu veličina od 2.4 inča širine za 27.5 i 29 inčne kotače.
 


Nova guma dostupna je u više opcija kućišta i smjesa. Za trail vožnju, Shorty dolazi s 3C MaxxTerra smjesom s EXO kućištem, a veličine 27.5 i 29 inča teže manje od 1.000 grama. Za enduro vozače, Shorty dolazi s 3C MaxxGrip smjesom i DoubleDown kućištem, a verzija od 29 inča teška je 1.209 grama.

Verzija gume za DH također koristi 3C MaxxGrip smjesu, a ima Maxxisovo kućište za DH. Verzija 29" teška je 1.286 grama, no Maxxis tvrdi da su i DoubleDown i Downhill kućišta 5 posto lakši od prethodnog Shortyja.

Ova guma smještena je između Wetscreama, namjenske gume za blato, i Assegai gume koja ima namjenu za vožnju u svim uvjetima. Shorty je guma specifičnija za stanje koja nije tako prikladno za sve uvjete. Za vozače koji traže solidnu gumu u svim uvjetima, Maxxis nudi Minion DHF i DHR II gume, za koje se zna da su neke od najboljih dostupnih guma za MTB biciklizam.
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.