Oprema

Predstavljamo: Garmin Rally RK100 od M-Bike Shop

Prethodna verzija Rally pedala, Garminov Vector 3, predstavljena je 2017. godine i bio je to veliki korak naprijed za Garmin pedale s mjeračem snage.

Nestao je ona ružni dio koji je visio s poluge pogona. Ovo je pojednostavilo instalaciju i učinilo pedale trajnijima. Dodana je Bluetooth veza koja je učinila da pedale bolje funkcioniraju s aplikacijama poput Zwifta i omogućila pedali da se poveže s Garminovom aplikacijom za pametne telefone. Nadalje, ovo je korisniku omogućilo lakše ažuriranje pedala i podešavanje nekih postavki.
 


Zbogom Vector, Dobrodošao Rally

Iako ima novo ime, Rally mjerač snage umjerena je nadogradnja na Vector 3. Osovina koju nalazimo kod Rally gotovo je identična Vektoru 3 pedalama. Iz perspektive mehaničkog dizajna, one su iste.

Postoje neke promjene u elektronici. Ažuriran je dizajn ploče koja također dolazi s manjom nadogradnjom firmvera i nije nešto što je bilo moguće napravirti na Vector 3. Ova promjena poboljšava rad u "sleeping" modu što produljuje vijek trajanja baterije, a pomaže i kada osigurate da proizvod iz kutije dođe do kupca s dugim vijekom trajanja baterije.

Što se tiče funkcionalnosti i značajki mjerača snage, Rally je u osnovi identičan Vektoru 3. Ono što je novo su tijela pedala.
 


Garmin Rally - tri opcije pedale

Iako na testiranju imamo Rally RK100 model, bitno je naglasiti da imamo tri opcije Rally pedala:

Najuočljivije je da sada postoji i pedala s mjeračem snage koja je prilagođena brdskom biciklizmu (Rally XC), a kompatibilna sa Shimanovim SPD klitovima. Ovo je velika stvar za MTB bicikliste, kao i Gravel i Ciklokros koji traže rješenja u mjerenjima snage koja nisu vezana uz pogonske standarde.

Za cestu postoji platforma koja kompatibilna sa Shimano SPD-SL (Rally RS) i dolazi za vozače koji više preferiraju ovaj sustav pedala od platforme Look Keo koju koristi većina pedala s mjeračima snage (Garminov Vector koristio je Keo sustav). Ovo je drugi Garminov pokušaj mjerenja snage za SPD-SL sustav: u Vector 2 modelu Garmin je pomalo tiho testirao i nudio komplet za postavljanje osovina svojih mjerača snage u Shimanova tijela Ultegra 6800 cestovnih pedala.
 

  


I na kraju dolazi naš testni model Rally RK, koji koristi Look Keo sustav. To je u biti ista pedala kao i Vector 3, iako s nadograđenim osovinama.

Međutim, Garmin je napravio neke promjene na vratima baterije u odnosu na Vector 3. Sve pedale imaju metalne umetke s navojem u kućištu za vrata baterije; nadogradnja s Vektor 3 imala je plastične poklopce. Također su redizajnirali kontakte držača baterije. Garmin kaže da su ove promjene rezultat ažuriranog ispitivanja robusnosti.
 


Garmin Rally – izmjenjiva tijela

Budući da sve Rally pedale koriste iste osovine, Garmin nudi komplete za pretvorbu i zamjene platformi koji vlasnicima omogućuju, recimo, da Keo kompatibilnu RK platformu mogu zamijeniti sa XC platformom. Dakle, ako ne želite ulagati u nekoliko mjerača snage za različite bicikle, možete kupiti jedan Rally mjerač snage Rally i drugi set tijela ili platformi i mjenjati ih tamo gdje vam je potrebno u datom trenutku.
 


Garmin Rally - jednostrane ili dvostrane opcije i cijene

Kao i prije, Garmin nudi Rally kao jednostranu opciju mjerenja snage (serija 100) s mjeračem snage u lijevoj papučici ili kao opciju dvostrukog mjerenja snage (serija 200) s osovinama snage u obje pedale. Također, tu je i komplet za nadogradnju za pretvaranje jednostranog napajanja u dvostrani set napajanja.

Cijena testnog Garmin Rally RK100 modela je 1.334,00 KM u M-Bike Shop trgovinama.
 


Tehničke specifikacije: Garmin Rally K100 sustav mjerača snage

  • Trajanje baterije: do 120 sati
  • Vrsta baterije: LR44/SR44 (x4) or CR1/3N (x2)
  • Točnost: +/- 1%
  • Težina: 334G (kombinirano)
  • Mjerenje: obostrano
  • Sustav kopčanja: Look Keo

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.