Oprema

Specialized predstavio novo Power Pro sjedalo sa Mirror tehnologijom

Specialized je predstavio novu verziju svog Power Pro sjedala s Mirror tehnologijom, 3D isprintanom gornjom strukturom za koju se kaže da "savršeno" odražava vašu anatomiju.

Ovo je treće sjedalo koje Specialized ima u svojoj ponudi s Mirror-om i prvo koje ne nosi naziv "S-Works". Ranije su predstavljena sjedala S-Works Power s Mirror-om i S-Works Romin EVO s Mirror-om.
 


Dok gornji dio ima istu Mirror tehnologiju kao i ta dva sjedala, razlika je u railovima, a Power Pro s Mirror-om mijenja karbon za titanium. Specialized tvrdi da je Power "najjači Mirror ikada" zbog titanskih tračnica i kaže da je kao rezultat toga prikladan za cestovni, brdski biciklizam i gravel biciklizam.

Power Pro with Mirror prikladan je za muškarce i žene, a dostupan je u dvije veličine: 143 mm i 155 mm. Prodajna cijena će iznositi oko 370€.

Mirror tehnologija 
 


Ovo nije prvi put da vidimo da Power Pro dolazi s dodatnom tehnologijom koja pomaže udobnosti – a uskoro ćemo i recenzirati novi Power Pro sa Mirror.

Uz Mirror, Specialized kaže da gleda dalje od pjene. Power Pro je napravljen 3D ispisom tekućeg polimera u "beskonačno podesivu strukturu saća", za koju se tvrdi da vam pruža udobnost, moć i zdravlje jer 'zrcali' vašu anatomiju. Za gornji dio se kaže da je isti dizajn Mirror jastučića kao onaj koji se koristi na Specializedovom S-Works Pro s Mirror-om. Dva sjedala imaju 14.000 podupirača i 7.799 čvorova za stvaranje otvorenog dizajna. Ovo je manje od modela S-Works Romin EVO s Mirror-om, koji ima 22.000 podupirača i 10.700 čvorova.

Specialized kaže da je patentirani Body Geometry dizajn sjedala laboratorijski testiran kako bi se osigurao protok krvi u osjetljivim područjima.

Regenerirani karbon 
 


Specialized kaže da je Power Pro sa središnjom bazom napravljen korištenjem novog procesa recikliranog karbona. U ovom procesu ostaci karbona iz tvorničke proizvodnje kombiniraju se s ubrizganim najlonom kako bi se stvorila baza koja se sastoji od 15 posto obnovljenih karbonskih vlakana, prema Specializedu.

Ovo je prvi korak za koji proizvođač kaže da ga poduzima za razvoj “proizvodnje zatvorene petlje”, procesa u kojem se materijali i proizvodi mogu reciklirati gotovo neograničeno bez gubitka svojih svojstava. Kada je riječ o smanjenju emisija i otpadnog materijala, karbonska vlakna predstavljaju poteškoće za biciklističku industriju jer ih je teško reciklirati.
 


Već ranije smo imali pokušaje kada su proizvođači radili s tvrtkom za recikliranje karbonskih vlakana koja je koristila sličan proces injekcijskog prešanja za ponovnu upotrebu vlakana, ali je problem u tome što tvrtka to nije mogla učiniti održivim poslovanjem.

Morat ćemo pričekati i vidjeti hoće li Specialized imati više uspjeha s recikliranjem materijala.
 

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.