Oprema

Nove Specialized MTB kacige za 2022 godinu

Specialized MTB kacige nikada nisu izgledale tako dobro, a novost za 2022 godinu je flota kaciga koje su beskompromisne kada su u pitanju stil, performanse i sigurnost.

Od vrtoglavih jurnjava MTB stazom do rekreativnih i društvenih vožnji i svega ostalog između, u novim Ambush 2, Tactic i Camber kacigama, postoji nešto za svaku vožnju i svakog biciklistu, bez obzira na razinu vještine. Uz sve kacige koje imaju koristi od MIPS-a i ANGI tehnologije, možete biti sigurni da će vaša glava imati dovoljno zaštite na vašoj sljedećoj epskoj MTB avanturi. Ambush 2 i Camber čak su nagrađene najvišom ocjenom Virginia Tech® Helmet Rating™ s 5 zvjezdica od međunarodno poznatog Politehničkog instituta Virginia i State University.
 


U ovom članku ćemo pogledati nove modele, detalje koji izdvajaju jednu od druge i koja kaciga je najprikladnija za vašu vrstu vožnje.
 

AMBUSH 2 
 


U novoj ponudi prednjači potpuno redizajnirani Ambush 2. Opremljen značajkama bitnim za Trail biciklizam sljedeće generacije, kaciga kombinira ventilaciju, moderan stil, izvrsno pristajanje i integraciju naočala u jednu od najnaprednijih cjelodnevnih MTB kaciga na tržištu. S dizajnom u crnoj, modro plavoj, crvenoj, bijeloj, oker i sivoj boji, sigurni smo da će te pronaći boju koja odgovara vašem stilu.
 


Ambush 2 ima toliko tehnologije da bi se čak i poneki bicikl postidio. SBC Integrirani Fit sustav i podesivi Tri-Fix razdjelnici pružaju savršeno pristajanje, dok podešavanje okcipitalne baze osigurava da kaciga točno sjedne na vaše čelo. To znači da postoji besprijekorna integracija s naočalama, što dovodi do neblokiranog pogleda niz stazu. Kaciga ima čak i skrivene gumirane dijelove za sigurno pohranjivanje vaših naočala.

Ventilacija je također nadograđena zahvaljujući posebnom Computational Fluid Dynamic dizajnu koji integrira kanaliziranje unutarnjeg protoka zraka s 4D hlađenjem obrva, u biti odvlačeći toplinu iz vaše glave u tim dugim, vrućim ljetnim epskim vožnjama.
 


Konačno, Ambush 2 u veličini Medium dolazi s laganih 360 grama, djelomično zahvaljujući svojoj naprednoj konstrukciji i strateški optimiziranoj EPS pjeni dvostruke gustoće koja smanjuje količinu i minimizira težinu. Ako ste predani uništavač trail staza, ne tražite dalje od Ambush 2 kacige, zasigurno će zadovoljiti sve vaše potrebe.
 

TACTIC 
 


Savršena za dulje (endurance) vožnje, Tactic ima sve značajke koje bi cjelodnevni biciklist mogao poželjeti i trebati, uključujući briljantnu ventilaciju i besprijekornu integraciju naočala. Dolazi u crnoj, plavoj, doppio, sivoj, zelenoj i bijeloj boji, a stilski okvir je također dobro i označen i lijepo dizajniran.
 


Tactic se savršeno prilagođava svim oblicima glave kroz svoj Fit sustav, a također ima koristi od podešavanja okcipitalne baze kako bi se osiguralo da su vaše naočale i kaciga usklađene.

Kaciga u veličini Medium teži 380 grama, deset više od Ambush 2, ali kaciga integrira istu Computational Fluid Dynamic tehnologiju kako bi osigurala maksimalan protok zraka kroz kacigu. Uredno se uklapa u sredinu MTB raspona, i Tactic vidimo kao "do-it-all" kacigu koja savršeno premošćuje prazninu između Cambera i Ambush 2.

Nedavno smo na testu imali novu Specialized Tactic kacigu a naše impresije možete pročitati OVDJE.

CAMBER 
 


Ne morate biti napredni MTB biciklist da biste imali koristi od nevjerojatne tehnologije koju pružaju Specialized kacige. Namijenjene ležernim i rekreativnim off-road biciklistima koji još uvijek žele ventilaciju, sigurnost i savršeno pristajanje, ali po nižoj cijeni, Camber je novi dodatak trail asortimanu i nudi prilagođenu opremu za bajkere u svim veličinama, uključujući i modele za djecu. Dolazi s nekim fantastičnim dizajnom i kombinacijama boja, uključujući elegantnu crnu, zeleno/crnu, granat crvenu, sivu, bijelu, oker/ljubičastu i bijelu, Camber ima dizajn za sve karaktere.
 


Opremljena svim svojstvima udobnosti, stila i ventilacije koje ste očekivali od Specializeda, Camber je nevjerojatno sličan vrhunskoj Ambush 2. Što se tiče osjećaja i pristajanja na glavi, kaciga u Medium veličina teži približno 370 grama i dostupna je u pet veličina od ekstra malih do ekstra velikih. Ekstra mala idealna je za djecu koja su prerasla specifičnu dječju kacigu i žele moćniji izgled svojih zaštitnih pokrivala za glavu.

Možda je jeftinija, ali Camber još uvijek ima mnogo tehnologije, uključujući Headset SX-dial sustav u kombinaciji s podesivim Tri-Fix razdjelnicima za savršeno pristajanje. Cjelokupna konstrukcija također optimizira protok zraka kroz kacigu, a fiksni integrirani vizir stavlja šlag na tortu. Ovo je najbolja kaciga za MTB entuzijaste koji vole zabavu bez obzira na dob.
 


Želite isprobati najnoviju inovaciju u tehnologiji biciklističkih kaciga? Zaputite se do ovlaštenog lokalnog Specialized trgovca (ExtremeShop Split) gdje će vam njihovo ljubazno i educirano osoblje rado pomoći da pronađete savršenu kacigu za vašu sljedeću MTB avanturu. Zaštitite glavu i izgledajte dobro dok se krećete niz bilo koju stazu.

Kliknite OVDJE da ponudu kod našeg partnera - ExtremeShop Split.
 

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.