Oprema

Pinarello razvija MTB bicikl za Toma Pidcocka

Nakon što je Tom Pidcock obnovio ugovor sa INEOS Grenadiers timom, još jednom je došlo do izražaja pitanje da li će Pinarello kao glavni sponzor opreme tima napraviti brdski bicikl za svestranog Britanca.

Sada je talijanski tim potvrdio da je brdski bicikl za Pidcocka već u razvoju.

Fenomen multidisciplinarnih biciklista, kao što su Pidcock, Van der Poel ili Kata Blanka Vas, koji u istoj godini mogu pobijediti u tri različite discipline, nešto je vrlo privlačno za navijače, za timove i prije svega za sponzore, koji sada svjedoče kako njihovi brendovi dosežu mnogo širu publiku.

Pinarello, koji je posljednjih godina bio jako fokusiran na najekskluzivnije cestovne bicikle, a dolaskom Pidcocka u INEOS Grenadier je morao razviti bicikl za CX u rekordnom roku, s kojim su Britanci već osvojili Svjetsko prvenstvo, sada se suočava s izazovom kreiranja brdskog bicikla s kojim Pidcock treba obraniti olimpijsko zlatu u Parizu 2024.

Pidcock je do sada nastupao na neoznačenom BMC brdskom biciklu i sa strane glavnog sponzora tima INOES to nije bilo sigurno ugodno za gledati.

Brdski bicikl Pinarello bit će objavljen prije 2024., a INEOS Grenadier bi mogao imati tim samo za MTB nastupe.

Neposredno prije Svjetskog kupa u Nove Mesto XCO čuli smo Pidcocka kako  Pinarello "možda" za njega razvija brdski bicikl, a sada je to potvrdio i sam Fausto Pinarello.

U nedavnom intervjuu objavljenom na talijanskoj web stranici tuttobiciweb.it, Fausto Pinarello izjavio je da ih je Tom Pidcock već zamolio za brdski bicikl kako bi se natjecao na posljednjim Olimpijskim igrama.

Da, prije Olimpijskih igara u Tokiju 2020., ali ne možete razviti bicikl preko noći. Sigurno će u Parizu 2024. imati Pinarello. Ne znam hoće li biti spreman za sezonu 2023. ili ćemo ga isporučiti tjedan dana prije utrke, ali to je cilj."

"Do sada nismo imali pravog testera u kojeg bismo mogli ulagati, ali s njim i timom put je postavljen."

O timu INEOS Grenadier šuška se da bi mogao postaviti specifičnu strukturu brdskog bicikla s kojom bi bio prisutniji u kalendaru. O tome je upitan i Fausto.

"Čuo sam i ovu glasinu i onu koja kaže da se žele proširiti sa ženskim timom. Htjeli bismo, spremni smo."

Vrijedno je podsjetiti da Pinarello nije nov u MTB-u i da su u prošlosti već proizvodili hardtail i karbonske full brdske bicikle, kao što su Dogma XC Full ili noviji Dogma XC 29 MTB, a možemo čak pronaći i e-MTB za Enduro u njihovom katalogu. Ali sam Fausto prepoznaje da su napustili taj modalitet kako bi se usredotočili na cestu.

Sada kada su se ponovno prihvatili projekta, cilj im je i dalje učiniti svoj model brdskog bicikla što jedinstvenijim i prepoznatljivijim. I imamo osjećaj da bi elektronički sustav ovjesa SR Suntour koji je Pidcock testirao proteklih godinu dana mogao biti dio novog Pinarella.

Već znamo da rade na biciklu koji će biti predstavljen najranije za godinu dana, a trenutni trend sugerira da će do tada elektronički ovjesi biti rasprostranjeniji u XCO-u. Dakle, možda će ovaj Suntour elektronički sustav biti dio Pinarellova novog brdskog bicikla.

Moglo bi se reći da Pidcock juri Pinarello, ali i sam proizvođač bicikala je zainteresiran da britanskom vozača svu svoju opremu stavi na raspolaganje što je prije moguće.

Ako prođemo kroz listu želja koju Tom Pidcok ima na umu da uđe ravno u povijest biciklizma, otkrivamo da bi prva stvar bila osvajanje trostruke krune ove godine. To znači osvojiti CX Svjetsko prvenstvo, što je već postigao, Svjetsko prvenstvo u brdskom biciklizmu, sljedećeg kolovoza u Les Getsu i cestovno Svjetsko prvenstvo u rujnu u Australiji. Ako uspije, bio bi prvi biciklist kojemu je to uspjelo iste godine.

Ima i srednjoročni plan, a za Olimpijske igre u Parizu 2024. ciljevi nisu ništa manje ambiciozni i već je izjavio da bi se volio boriti za medalje u brdskom biciklizmu, cestovnom i kronometarskom.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.