Oprema

Novi Garmin 1040 sa solarnim punjenjem, poboljšanim GPS-om i novim funkcijama

Garmin je upravo nadogradio svoj vodeći model među ciklokompjuterima.

Novopredstavljeni Garmin Edge 1040 obećava do 100 sati rada u svojoj solarnoj verziji koja se automatski puni i dolaziti će s cijenom od 749,99 € i 599,99 € za verziju bez solarnog punjenja. Novi uređaji će biti dostupni kod ovlaštenih zastupnika M-Bike Shop i ExtremeShop Split.
 


Garmin je novi uređaj predstavio kao poboljšanje Garmin Edge 1030 Plus i iako se po veličini i obliku čini identičnim, tvrde da ima poboljšani GPS, nudi više podataka u pokretu i dolazi s USB-C priključkom, između ostalog, ali nedvojbeno njegova najveća značajka je autonomija od 100 sati (u načinu rada za uštedu energije) što je obećano putem spolarnog punjenja na novom Garmin Edge 1040 Solar.
 


Edge 1040 Solar ima Power Glass tehnologiju s fotonaponskim punjenjem na njegovom zaslonu. Ista tehnologija je već korištena u drugim Garmin satovima kao što je Fenix 7. Ali kada govorimo o ciklokompjuteru, ova tehnologija bi mogla dobiti novo značenje jer će vam njezin statičan položaj na upravljaču omogućiti optimiziranje ovog solarnog naboja. U principu ovaj uređaj se čini savršenim ciklokompjuterom za duge pustolovine na biciklu i u svojoj prezentaciji to jasno pokazuju s jasnom aluzijom na Gravel ili "bikepacking" bicikliste koji koriste bicikle za duga putovanja.

 


Povezivost je također poboljšana u ovom Edge 1040 zahvaljujući Multi-GNSS GPS sustavu, kombinaciji GPS-a, GLONASS-a i Galilea koji će lokaciju vaše pozicije učiniti mnogo pouzdanijom.
 


Garmin je dobro zapazio poboljšanja svog konkurenta Wahoo i sada nam omogućuje postavljanje funkcija Edge 1040 s našeg pametnog telefona putem aplikacije Garmin Connect.

Edge 1040 ima zaslon osjetljiv na dodir od 3,5" koji će sada biti upotrebljiviji zahvaljujući prilagodljivijoj i poboljšanoj konfiguraciji sučelja. Osim toga, ovaj ciklokompjuter konačno napušta mikro-USB priključak u korist USB-C.

Garmin Edge 1040 uskoro će biti dostupan kod Garmin ovlaštenih zastupika M-Bike Shop i/ili ExtremeShop Split u običnoj, solarnoj verziji i paketu sa senzorima.
 

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.