Oprema

Shimano predstavio XT Di2

Shimano je pionir u elektroničkom mjenjanju brzina kada je MTB u pitanju s prvim Di2 predstavljenim 2008., a danas je upravo revitalizirao segment s novim grupama DEORE XT Di2.

Nove grupe dolaze s revolucionarnim tehnologijama FREE SHIFT i AUTO SHIFT WITH MANUAL OVERRIDE koje vam omogućuju inteligentno mijenjanje brzina čak i bez pedaliranja. Trenutačno su grupe dostupne samo za električne brdske bicikle.

Nove grupe Shimano DEORE XT Di2 specifične su za eMTB i kompatibilne su samo s motorima Shimano EP6 i EP801. Oba modela povezana su s glavnom baterijom bicikla i napajaju se njome te nude inovativne tehnologije automatskog mijenjanja stupnjeva prijenosa i bez pedala.
 

MIJENJANJE BRZINA BEZ PEDALIRANJA

SHIMANO FREE SHIFT tehnologija nudi novi način korištenja E-MTB pogona dopuštajući promjenu brzina bez pedaliranja. Zahvaljujući integraciji Shimano EP motora s novim DEORE XT Di2 grupama, mjenjač potiče EP pogonsku jedinicu da istovremeno pomakne pogonski sklop na lančaniku i izvede glatku promjenu stupnjeva prijenosa bez pedaliranja.

S ovom tehnologijom sada ćete moći mijenjati brzine tijekom skretanja, doskoka na skok ili usred tehničkog područja.

AUTOMATSKO MJENJANJE S RUČNIM PONIŠTAVANJEM: aktiviranje inteligentnog načina rada

Shimano je ovu tehnologiju nazvao AUTOS SHIFT WITH MANUAL OVERRIDE i to je novi način rada u kojem će pogon automatski mijenjati brzine na temelju vaše brzine, kadence i okretnog momenta.

Ova se tehnologija savršeno kombinira s načinom Free Shift, a Shimano tvrdi da njezino mijenjanje stupnjeva prijenosa bez pedaliranja nudi novo, uglađenije i neprekinuto iskustvo vožnje.

Dvije opcije Shimano DEORE XT Di2: LINKGLIDE (11v) ili HYPERGLIDE+ (12v)

Opisane nove tehnologije dolaze u obliku dva skupa, nove 11-brzinske SHIMANO DEORE XT Di2 LINKGLIDE (LG), koju marka preporučuje onima koji traže veću izdržljivost, i nove 12-brzinske SHIMANO DEORE XT Di2 HYPERGLIDE+ (HG+ ) s fokusom na performanse.

Kao što smo već spomenuli, obe grupe spojena su na bateriju bicikla, tako da ne možemo govoriti o bežičnom mijenjanju brzina.

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.