Oprema

Canyon predstavio K.I.S. stabilizator upravljača

Canyon je predstavio K.I.S., što je kratica za Keep It Stable i novi je sustav stabilizacije upravljanja koji je izumio Jo Klieber – osnivač Syntacea.

To je opružni mehanizam integriran u okvir koji povezuje bregasti prsten smješten na upravljaču vilice sa sidrišnom točkom koja se nalazi u gornjoj cijevi. Zvuči komplicirano? Da budemo jasni, ovo nije graničnik upravljanja, već stabilizator koji je namijenjen da upravljanje učini lakšim. Kao što možete vidjeti na donjem grafikonu, sila potrebna za pomicanje upravljača iz ravnog položaja veća je od one za njegovo okretanje od 15 do 50 stupnjeva.

Navedena težina sustava je samo 110 grama i nije potrebno bušiti upravljač vilice da bi se montirao, kao što se može vidjeti iz rastavljenog prikaza u nastavku.

Moguće je promijeniti napetost opruge KIS-a, a time i napraviti dodatni otpor upravljanja.

Operacija se također može izvesti na terenu s imbus ključem od 4 mm, koji se umeće u vijak na gornjoj cijevi.

KIS ne zahtijeva nikakvo održavanje ili podmazivanje. Opremljen je mehanizmom za zaključavanje upravljača na 90° u slučaju pada, ali čak i ako je pad težak, može se dogoditi da se stezaljka na upravljaču okrene, ali KIS ne pukne. Očito je da će se sustav morati resetirati postavljanjem stezaljke u ispravan položaj, što se može učiniti uklanjanjem kapice koja pokriva rupu napravljenu u glavnoj cijevi, odvrtanjem stezaljke, njezinim ponovnim postavljanjem i zatezanjem.

KIS je dostupan odmah na Spectral CF 8.

Canyon, uz Liteville (dio obitelji Syntace) ekskluzivni su brendovi koji ovu novu tehnologiju donose na tržište.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.