Crna Gora

Uspješno realizovan "Uhvati Tempo XCO - Kolašin 2019."

Biciklistički klub "MFR-Tempo" iz Bijelog Polja, uspješno realizovao drugu po redu biciklističku trku "Uhvati Tempo XCO - Kolašin 2019."

Poslije prošlogodišnje organizacije prvog XCE takmičenja u Crnoj Gori, biciklistički klub "MFR-Tempo" je ovu godinu za zadatak imao da, sada već tradicionalnu trku "UHVATI TEMPO", podigne na još veći nivo.
 


"Uz veliku podršku koju smo imali kako od Ministarstva sporta Crne Gore, tako Opštine Kolašin i Biciklističkog Saveza Crne Gore, uspjeli smo da realizujemo svoje zadate ciljeve, te premašimo cifru od preko 60 trkača, koliko se na biciklističkim takmičenjima u okruženju rijetko i susrijeće", istakli su organizatori.

Start i cilj ovogodišnje trke je bio na glavnom gradskom trgu u Kolašinu. Sve uzrasne kategorije su imali određen broj krugova, a najmladji su imali svoju posebno markiranu i tehnički manje zahtjevnu stazu koju su sa nestrpljenjem čekali da obiđu.
 

 


"Svaka kategorija je nosila posebnu čar, a najinteresantnije je bilo pratiti naše najmlađe takmičare, prije čijeg početka trke je predsjednik Opštine Kolašin, Bato Bulatović, zvanično proglasio trku otvorenom za sve takmičare", dodali su organizatori.

Za sve takmičare ova trka je bila prva u krugu zvanične biciklističke lige Crne Gore, koja je jedna od četiri ove godine planirane u takmičarskom kalendaru, čiji je pokrovitelj bio Biciklistički Savez Crne Gore.
 


"Koristimo priliku da se zahvalimo svim sponzorima i donatorima koji su pomogli da biciklistička trka "Uhvati Tempo" nastavi svoju tradiciju organizacije. Za sledeću godinu spremamo još veći nivo, te svrstavamo našu trku u UCI C3  kategorizaciju takmičenja, što će dovesti još veći broj takmičara gdje će se moći prikupiti olimpijski bodovi za nastup na OI u Tokiju 2020. godine".

Rezultate sa trke možete pogledati dole u prilogu

Text i foto: Biciklistički klub "MFR-Tempo" 

 

Označeno u
Dijeli članak
Preuzimanje priloga:

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.