Crna Gora

Tour of Montenegro: Jaka Primožić pobjednik na prvom danu

Jučer je u popodnevnim satima startala međunarodna drumska biciklistička trka "Tour of Montenegro 2019", a prvi dan trke obilježen je pobjedom Jaka Primožić (KK Kranj) koji je bio najbrži u usponu na Njegoši.

Ceremonija otvaranja trke "Tour of Montenegro" održala se ispred Glavnih gradskih vrata u Kotoru, a na prezentaciji timova prisustvovalo je više od 50 biciklista iz Europskih država i Ujedinjenih arapskih emirata. Planom organizatora, Biciklističkog saveza Crne Gore, u prva dva dana će se voziti u Kotoru, prvog dana brdski hronometar, drugog kružna trka u dužini od 105km,a  koje će ujedno biti i prvenstvo Crne Gore. Posljednjeg dana trke, u nedjelju, voziti će se tradicionalni 3. "Trophy Kuči 2019”.
 


Na jučer održanom brdskom hronometru koji se vozio u dužini od 21km iz Kotora na Njegoši nastupilo je preko 50 vozača u svim kategorijama, a najbrži bio je Slovenski biciklist Jaka Primožić (KK Kranj) koji je svoju trku završio u vremenu 00:46:26. Slijede ga Makedonac Andrej Petrovski (Velo M Termalift), ujedno i prošlogodišnji pobjednik trke, sa vremenom 00:47:05 i klubski kolega Nik Čemažar (KK Kranj) na trećem mjestu sa vremenom 00:47:30. Četvrto i peto mjesto pripalo je Filip Kvasina (KK Kranj) i Dušan Rajović (CCN Metalac).

Trka se vozila iz Kotora starim austrougarskim putem do Njegoša (Njegoševog rodnog sela) preko čuvenih 25 krivina sa impresivnim pogledom prema Kotoru i moru, od kojeg zastaje dah. Vozači su na ovoj dionici vozili trku u dužini 21km sa prosječnim usponom od 5%, a organizatori su odabirom ove staze doista predstavili prirodne ljepote Crne Gore.

Bitno je spomenuti da se jučerašnja trka bodovala za Državno Prvenstvo Crne Gore, a Državnim prvakom u brdskom hronometru postao je Danilo Vukičević (National Team MNE) koji se na Njegoši uspeo za 00:52:11min. Drugo mjesto pripalo je Miloš Vračar (National Team MNE) sa vremenom 00:53:53, dok je na trećem mjestu završio Aleksandar Radunović (Mix Team Džada – MFR). Četvrto i peto mjesto pripalo je Radosav Bezmarević (National Team MNE) i Ivan Mojsilović (Mix Team Džada – MFR).
 


Danas u Industrijskoj zoni Kotor od 12 sati voziti će se kružna trka - 30 krugova u ukupnoj dužini od 100,5 kilometara. Na istoj stazi, dva sata ranije početi će drumsko prvenstvo Crne Gore, u muškoj i ženskoj konkurenciji, u kategorijama seniori, mlađi seniori, juniori, mastersi, kadeti, mlađi kadeti i pioniri.

"Trka je ispunila naša očekivanja, na startu se pojavilo 10 ekipa i 50 vozača se predstavilo na ceremoniji otvaranja u Kotoru. Kada su u pitanju rezultati za prvi dan trke oni su bili dosta dobri, a danas na drugoj etapi očekujemo još jaču vožnju. Svi gosti su impresionirani ljepotama Crne Gore i ističu zadovoljstvo boravkom na trci", istakao je Siniša Milidrag direktor trke "Tour of Montenegro".

"Naravno naši crnogorski biciklisti su ispunili naša očekivanja i pokazali dobre rezultate, a prema očekivanjima KK Kranj je jučer  ostvario najbolji rezultat zajedno sa Andrejem Petrovskim koji je prošlogodišnji pobjednik trke", dodao je Milidrag.
 


Ovim putem organizatori trke se zahvaljuju svim pokroviteljima i sponzorima trke na čelu sa Ministarstvom sporta Crne Gore, fondom za Razvoj Kuča, Turističkom organizacijom Kotora i Biciklističkim Savezom Crne Gore, te Lovćen osiguranju koje posluje u okviru Triglav grupe, firma Monteko koja je zastupnik RedBull-a u Crnoj Gori, plantaže 13.jul Podgorica. Takođe, veliko hvala ide i za sve opštinske službe grada Kotora i Podgorice koje su pomogli u organizaciji ove za Crnu Goru jako bitne trke.
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.