Crna Gora

Crnogorac na trci CX Svjetskog Prvenstva

Sezona ciklokrosa je skoro gotova, a ovog će se vikenda natjecatelji iz cijelog svijeta naći će se na novom mjestu u Dübendorfu, Švicarska.

Točnije, Dubendorf je mjesto održavanja UCI Ciklokros Svjetskog prvenstva, a sudionici će se boriti za šest željenih duginih boja na dresu, a među njima naći će se i Crnogorski biciklist Goran Cerović kako bi na ovom događaju najbolje predstavio svoju zemlju. Švicarska je posljednji put bila domaćin Svjetskog prvenstva 1995. godine.
 


"Ovo je prvo učešće u istoriji Crne Gore na CX World Championship trci. Ne ocekujem neki rezultat jer nemam puno iskustva u ovoj disciplini, a tu je i dosta impresivna startna lista. Ovaj poziv je došao iznenada od UCI kada su me pozvali da budem učesnik trke, a istina je da se nisam baš ni spremao, niti sam u formi kojoj bi trebalo da budem, jer nisam očekivao ovo", komentirao je Goran Cerović.

"No, vjerujem da će moje učešće  biti dobra promocija za Crnogorski biciklizam za koji vjerujem da ubrzo dolaze bolji dani. I to je jedan od razloga zašto sam prihvatio ovaj poziv od UCI. Crnogrski biciklisti sada imaju podršku Države, Cok-a, Opštine i UCI-a", dodao je Cerović.

"Danas na trci biće veliko nevrjeme, kiša, glib i kako kažu iz UCI vjetar preko 80km/h tako da će ovo sigurno biti extremno teška trka. Juče sam odradio trening na stazi sa najboljim vozačima i toliko dobro voze da je teško pratiti i njihov trening. Startujem sa zadnje pozicije i trenutno mi je cilj samo da završim utrku i predstavim svoju zemlju na Svjetskom prvenstvu", zaključio je Cerović.

 


Muška elite kategorija po rasoporedu starta u 14:30h, a Goranu svakako želimo mnogo sreće i jake noge.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.