Crna Gora

Nikšićki biciklisti najbolji u 2019 godini

Biciklistički Savez Crne Gore na svečanoj sjednici u  Podgorici uručio priznanja najboljim biciklistima u takmičarskoj 2019 godini i stipendije za 2020 godinu.

Kako je istakao predsjednik saveza Dejan Popović dolazi nova era ovog sporetra u Crnoj Gori i napomenuo da je BSCG osnovan u aprilu prošle godine. Konstituenti i osnivači BSCG su BK Perun Nikšić, BK Džada Podgorica, Tempo Bijelo Polje, Lovćen Cetinje, BK Budva. Za vrlo kratak period urađeno je mnogo te uspješno osnovane MTB i Drumska lige.
 


Biciklistički klub Perun Nikšić dao je veliki doprinos u 2019 godini organizovanjem međunarodne trke Trofej Trebjesa kao i Državnog šampionata u brdskom biciklizmu, a Nikšićani su bili najuspješniji u sledećim kategorijama:

  • Ognjen Vučetić pionir
  • Nina Vujičić kadetkinja
  • Jovan Vučković  mlađi kadet
  • Lazar Savićević kadet
  • Nikola Grupković junior
  • Saša Jovović masters
  • Ana Petrović Njegoš Elite women

Stipendije su dobili Jovan Vučković  i Nikola Grupković.
 


Kako ističu iz Biciklističkog kluba Perun, ljubav i  iskustvo prema  sportu  kao i  istrajnost i veliki napor da se biciklizam promoviše i razvija u najtežim trenutcima u biciklstičkom sportu urodio je plodom (napominjemo da predhodne tri godine BSCG nije postojao i bio je izbrisan iz registra sportskih saveza) u tom periodu BK Perun  činio je veliki napor da održi biciklizam u Crnoj Gori.

Staza Trebjesa jedna je od naboljih u regionu. Naši takmičari tu stiču pored fizičke kondicije izuzetnu tehničku vještinu vožnje bicikla. Kružna biciklistička staza na Trebjesi tehnički je najzahtjevnija staza koja odgovara najstožijim takmičarskim kriterijumima. Projektovana je za disciplinu cross country.

Ponosni smo što su titule u mlađim kategroijama pripale Nikšićanima, koji su na Državnom šampionatu dominirali i osvoili gotovo sva odličja. Naš klub u samom startu osnivanja opredijeloio se za mountain biking, odnosno razvoj planinskog biciklizma u Crnoj Gori. Uvijek nam je bio cilj markacija, otkrivanje staza u ruralnom dijelu jer smatramo da ako je strategija razvoja države Crne Gore ekologija, turizam i poljoprivreda onda se tu planinski biciklizam kao jedini olimpijski i ekološki sport pojavljuje kao alat koji to može da poveže u jednu cjelinu. Značajan dorinos razvoju ruralnog turitzma daju biciklisti kroz markiranje staza, cikloturizam.

Od osnivanja 2006 godine  u samom smo  vrhu biciklizma u Crnoj Gori i nadamo se da će ova priznanja biti povod za značajnijniju podršku lokalne uprave i eventualnu podršku privrednika iz našeg grada. Trebjesu uređujemo na volonterskoj osnovi i ponosni smo što smo dali  mogućnost  našim sugrađanima  da na uređenim stazama poboljšaju  kavlitet svog  života  kroz rekeraciju, aktivan odmor i bicklizam na Trebjesi.

Tekst i foto: Ana Petrović Njegoš, predsjednica kluba BK Perun 

 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.