Crna Gora

Sportski spektakl u biciklizmu na Trebjesi

BK Perun jos jednom pokazao da je lider u organizaciji takmičenja u planinskom biciklizmu, na kojem je učešće uzelo gotovo 60 biciklista.

Na dobro poznatoj takmičarskoj stazi u samom centru Nikšića, u park šumi Trebjesa  organizovan je državni šampionat MTB XCO kao i trofej trebjesa MTB  XCO  -  (13 septembra 2020).
 


I pored teske situacije sa kojim se susrijeću klubovi a izazvani pandemijom korona virusa COVID19, klub je uspio u namjeri da održi takmičenje. Staza je bila izuzetno tehnički spremna .za mlađe kategorije i rekreativce pripremljena je staza  koja je manje tehnički i fizički zahtjevna dužine 1100 m.

Na stazi dugoj 3.250 m, najzanimljivija i za publiku sa najviše iščekivanja bila je kategorija Elite na kojoj se vozilo 6 krugova.

Odmah na startu trku je poveo Pljevljak Goran Cerović  kojem je nakon nekih 500m kvar - odnosno peh na biciklu i pad lanca učinio to da je u vodstvo prešao Dragan Jašović iz MFR Tempo. Tim redosledom su ulazili u drugi i treći krug. Goran  se   u četvrtom krugu našao na prvom mjesetu i vozio do samog kraja odlično.

Trka koja je ubrala sve pohvale, emocije  i navijiački duh publike bila je trka pionira.
 

 


Blizu 60 biciklista uzelo je učešće

Predsjednik saveza Dejan Popović pozdravio je bicikliste i čestitao BK PERUN na sjajnoj organizaciji sportskog spektakla. Obećao da će BSCG ulagati u Nikšićki klub jer su do sada pokazali profesionalizam i visok standard u organizovanju takmičenja.

Ana Petrović Njegoš  direktorica trke na otvaranju upoznala je bicikliste o karakteristikama staze i propozicijama zahvalila na podršci Omladinskom servisu Nikšić - Ministarstva sporta i mladih koji su bili redari i pomoćne sudije na stazi, volonterima Crvenog krsta Nikšić koji su bili na stazi na mjestima  extremnog spusta, JU Bolnici Nikšić, Hotelu Trebjesa, Servisu za bicikla Cero .

Takmičenje je održano uz podršku Ministarstva sporta i mladih, BSCG, Fondacije Petrović  Njegoš Opštine Nikšić, Turističke organizacije Nikšić i drugih prijatelja biciklizma i zdravog stila života.

Državni Šampioni po kategorijama

Elite: Goran Cerović - Pljevlja
Under 23: Miloš Vracar - Lovcen
Junior: Luka Lipovac - Perun
Kadet: Jovan Vuckovic - Perun
Masters: Saša Jovovic - Perun
Seniorka: Nikolina Despotovic - Perun
Rekreativka: Nada Tadic - Perun
Pionirka: Dunja Kovačevic - Perun
Pionir: Dimitrije Zečevic - BK Džada
Mladji kadet: Bojan Durutovic - Perun
Hoby sport: Lazar Kaluđerovic - Lovcen
Hoby fun: Todor Vujic - MFR Tempo

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.