Crna Gora

Biciklistički Savez Crne Gore primljen u članstvo Međunarodne biciklističke Federacije (UCI)

Na današnjem (5. novembar 2020. godine) 189. Kongresu Međunarodne biciklističke unije (UCI – Union Cycling International), Biciklistički savez Crne Gore, osnovan 8. aprila 2019. godine sa sjedištem u Podgorici, primljen je u punopravno članstvo svjetske krovne organizacije za biciklistički sport.

Zbog trenutne zdravstvene situacije sa Covid-19 u Svijetu, Kongres UCI-ja održan je u virtuelnom formatu, dok su u njegovom radu učestvovali delegati iz 196 država sa svih kontinenata.
 


Biciklistički savez Crne Gore je prijemom u UCI po automatizmu postao i punopravni član Evropske biciklističke unije (UEC – Union European Cycling), dok je početkom 2020. godine primljen i u Balkansku biciklističku uniju (BCU – Balkan Cycling Union). Prijemom u UCI omogućen je nesmetan nastup naših takmičara van granica Crne Gore, aktivno učešće članova Biciklističkog saveza Crne Gore u kreiranju biciklističkih aktivnosti na Balkanu, pa i šire, kao i mogućnost izdavanja nacionalnih takmičarskih licenci pod pokroviteljstvom UCI-ja. Na kraju, članstvo u UCI-ju omogućava potencijalno kandidovanje crnogorskih biciklista za nastup na najvećim svjetskim biciklističkim takmičenjima, kao što su Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre, što će biti podstrek za još značajniji razvoj biciklizma u Crnoj Gori, kao i omasovljenje crnogorskog biciklizma.

Članovi Biciklističkog saveza Crne Gore su svih sedam zvanično registrovanih biciklističkih klubova u Crnoj Gori, BK „Džada“ iz Podgorice, BK „Perun“ iz Nikšića, BK „MFR Tempo“ iz Bijelog Polja, BK „Lovćen“ sa Cetinja, BK „Budva“, BK „Pljevlja“ i Parabiciklistički klub „Flash“ iz Nikšića, sa ukupno preko 150 aktivnih članova.

Tekst: Siniša Milidrag, Član Upravnog odbora Biciklističkog saveza Crne Gore

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.