Studenti i uposlenici Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (ETF UNSA) dobili su inovativno parkiralište za bicikla i električne romobile.
Još nas nekoliko dana dijeli od dva izvrsna biciklistička događaja, točnije u četvrtak nas očekuje 2. Mostarska biciklijada, a za subotu je planirana profesionalna  cestovna utrka "Hercegovina Classic".
Pobjedu na Svjetskom maraton prvenstvu u Danskoj odnijela je Pauline Ferrand Prevot iz Francuske, drugo mjesto zauzela je Annie Last iz Velike Britanije dok je podiji upotpunila trenutna Olimpijska prvakinja Jolanda Neff iz Švicarske sa trećim mjestom.
Reprezentativac Bosne i Heregovine, Husein Selimović osvojio je danas drugo mjesto na drugoj etapi 62. izdanja Trke kroz Srbiju, a koja se vozila iz Mionic do Čačka u dužini od 153,8 kilometara.
Lejla Njemčević je nakon posljednjeg upisa bodova zauzela prvo mjesto na svjetskoj UCI maraton ranking listi i ispasala povijest bh. biciklizma.
Dragi prijatelji biciklisti prvobitni datum za održavanje Konjuh Adventura smo nažalost morali odgoditi zbog lošeg vremena i velikog broja otkazivanja učesnika.
Nakon objave najnovije UCI maraton ranking liste najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević i dalje zauzima drugo mjesto te zaostaje samo tri boda za vodećom Katazinom Sosnom iz Litavnije.
Biciklistički klub Tuzla, u saradnji sa generalnim sponzorom M-Bike d.o.o. te ostalim sponzorima i prijateljima događaja, ove godine organizuje jubilarnu 10. TUZLANSKU BICIKLKIJADU za sve građane Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine.
Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević (rođ. Tanović) je za vikend osvojila dva druga mjesta na XCO UCI C1 utrkama Svjetske biciklističke federacije održanim u Prijedoru i Bihaću, a to je ujedno i najbolji plasman bh. takmičara na spomenutim utrkama.
Stranica 1 od 36

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.