Krajem prošle godine, točnije u 12. mjesecu 2019. Mostar je bio domaćinom redovne Skupštine Biciklističkog Saveza BiH, gdje je jedna od točki dnevnog reda bio i kalendar utrka. Kalendar nam donosi 15 događaja u 2020 godini, a mi donosimo više informacija o svakoj od njih.
Nedelja; 22.12.2019. – Mostar je po prvi put u povijesti ugostio redovnu sjednicu Skupštine Biciklistilčkog Saveza Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu BiSaBiH), na kojoj je sudjelovalo stotinjak sportaša iz BiH, kao i rukovodioca klubova koji su članovi Saveza.
Da rezultat nije samo bitan za "BK Metalac" već i kad je u pitanju sama škola i daljnje školovanje sportaša govore rezultati mladog Pavla Kalabe koji uspješno nastupa za "Midwestern University" u Wichita Falls, Texas.
U nedelju, 22. prosinca,  prostorijama Centra za kulturu Mostar, održat će se redovna sjednica Skupštine Biciklističkog Saveza Bosne i Hercegovine (BiSaBiH).
Nedelja; 15.12.2019. – Grad Mostar je bio centar masovnog okupljanja Djed Božićnjaka/Mrazeva, na biciklima prodefilirali gradom, te unijeli blagdansko ozračje i razveselili svoje najmlađe sugrađane.
Pravo na korištenje sredstava, koje je na osnovu javnog poziva dodijelio Fond za zaštitu okoliša FBiH, a koji se odnose na projekte zaštite zraka ostvarilo je 20 aplikanata koji će ukupno dobiti 1.250.000 KM.
Stručni žiri 19. izbora najboljeg sportiste BiH, u organizaciji Nezavisnih novina i Televizije BiH, na sjednici u Banjoj Luci skratio je sve liste nominiranih, pa su se u najužoj konkurenciji za najbolju sportistkinju našle biciklistkinja Lejla Tanović, džudistkinja Larisa Cerić i košarkašica Marica Gajić. 
Jedan od najvažnijih biciklističkih događaja u Hercegovini - Blidinje BIKE Festival - traži partnera, odnosno pokrovitelja događaja za 2020. godinu dok kreću naprijed u novo uzbudljivo poglavlje.
Biciklistički klub "Zmaj od Bosne“ uz podršku Grada Tuzla  uspješno je realizirao projekt "Vozi bicikl, čuvaj sebe, čuvaj okolinu".
Stranica 1 od 22

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.