Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević (rođ. Tanović) i timska partnerica Stefanie Dohrn su nakon pet etapa utrkivanja osvojile Svjetski kup u maraton disciplini u Hrvatskoj i pobjedom upisale po 250 UCI bodova za Svjetsku ranking listu.
Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević (rođ. Tanović) trenutno 7. biciklistkinja svijeta i Stefanie Dohrn njemačka biciklistkinja, a koja zauzima treće mjesto na Svjetskoj ranking listi nastupaju zajedno na drugom Svjetskom kupu u maratonu 4Islands koji se održava u Hrvatskoj.
Biciklista Poljskog tima " Mazowsze Serce Polski", KACZMAREK Jakub pobjednik je 16. utrke "Beograd - Banjaluka", te je na taj način ponovio uspijeh iz 2020. godine kada je također slavio na ulicama najvećeg grada Srpske.
Novi vlasnik žute majice na utrci "Beograd – Banjaluka" je biciklista Belgijskog tima "Tarteletto – Isorex" TEUGELS Lennert koji je pomalo iznenađujuće "presvukao" KACZMAREK Jakuba.
Pobjednik treće etape utrke “Beograd - Banjaluka” koja je vožena od Bijeljine do Vlasenice je KACZMAREK Jakub, biciklista poljskog tima Mazowsze Serce Polski.
Pobjednik druge etape utrke “Beograd - Banjaluka” koja je vožena od Obrenovca do Bijeljine je FORTIN Filippo iz ekipe "Maloja Pushbikers", a italijanski biciklista na taj način je preuzeo vodstvo u generalnom plasmanu.
Poljski tim "Mazowsze Serce Polski" pobjednik je etapnog kronometra kojim je otvorena 16. biciklistička utrka "Beograd – Banjaluka". 
Nakvalitetetnija biciklistička utrka u regionu “Beograd – Banjaluka” počinje danas u 18 sati timskim kronometrom ispred Palate Srbija na Novom Beogradu, a na startu će se pojaviti 23 ekipe sa četiri kontinenta.
Najbolja bh. biciklistkinja i sedma biciklistkinja svijeta Lejla Njemčević (rodj. Tanović) nastavila je sa sjajnim rezultatima u ovoj sezoni, osvojivši još jedno postolje na UCI utrci.
Stranica 1 od 34

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.