Bosna i Hercegovina

Zvanično je: Vlasenica domaćin etape trke Beograd Banjaluka

Bićemo dobar domaćin jednog od najvažnijih događaja za našu Vlasenicu, ali i Republiku Srpsku uopšte jer ćemo se potruditi da se svi gosti osjećaju ugodno u našem gradu.

Rekao je ovo načelnik opštine Miroslav Kraljević povodom biciklističke trke Beograd - Banjaluka, koja će u svom 13. izdanju prvi put proći kroz ovaj grad. Poslije nekoliko godina od ideje da Vlasenica bude jedan od domaćina trke, Kraljević je bukvalno za deset minuta prihvatio domaćinstvo.

"Ovo je najbitniji događaj u Vlasenici i regiji. Ovakav događaj je velika stvar za nas. Pokušavali smo i ranije, ali nije bilo razumijevanja. Sada smo se brzo dogovorili. U narednom periodu ova trka trebalo bi da bude tradicionalna priča", rekao je Kraljević.
 


Prva etapa trke kreće iz Beograda 18. aprila 2019, a poslije 250 kilometara završiće u Vlasenici. Karavan od oko 180 vozača iz dvadesetak zemalja dan kasnije krenuće put Brčkog. Treća etapa najvjerovatnine će biti Brčko - Teslić, a odluka o nosiocu žute majice pašće posljednjeg dana, 21. aprila kada biciklisti voze od Prnjavora do Banjaluke.

"Izuzetna nam je čast sto smo naišli na ovakve domaćine, a kada je tako, organizacija će biti na najvišem nivou. Trka će biti najjača do sada, a već se prijavilo 170 takmičara", rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Press: Dušan Repija 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.