Bosna i Hercegovina

XCM Herzegovina: GIANT ulazi na velika vrata

Još manje od mjesec dana nas dijeli od događaja "Blidinje BIKE Festival", jednog aktivnog outdoor vikenda u sklopu kojeg će se održati rekreativna biciklijada "Stazom 'ajduka" i MTB maraton "XCM Herzegovina".

Napomenimo, ovo je već četvrta godina kako je Hercegovina domaćin ove brdske utrke koja je okupljala bicikliste iz zemalja regije, a utrke su se održavale na lokalitetu Goranci. Ove godine unesene su velike izmjene, prije svega utrka je dobila svoj UCI C3 status, a i sam događaj je proširen na tri dana i sa sobom nosi jako puno popratnog sadržaja.
 

 


"Ove godine sama utrka nosi UCI C3 kategoriju, što znači da je utrka ušla u kalendar UCI međunarodne federacije  i da možemo očekivati goste iz cijelog svijeta. Drugim riječima Hercegovinu i Blidinje prezentiramo svijetu u najboljem svijetlu, kroz sportski događaj i turističku ponudu", izjavio je Toni Zorić.

"Moram istaknuti da smo od samih početaka imali podršku tvrtke Giant, a ona nije izostala ni ove godine. Naprotiv, ekipa okupljena oko imena Giant je prepoznala naše napore, te ove godine ulaze s velikom podrškom. Bitno je naglasiti da će pobjednici utrke po kategorijama dobiti vrijedne nagrade, praktične Giant poklone", dodao je Zorić.
 


Sama utrka se održava u nedjelju 14.7.2019., a prema početnim informacijama za utrku vlada jako velika zainteresiranost. Sama utrka će se voziti po UCI pravilima što zahtjeva mnogo veću i složeniju organizaciju, a bitno je naglasiti da je utrka otvorena i za sve rekreativce koji žele voziti na Blidinju i biti dio ovog velikog događaja. Staza velikog maratona vozit će se u dužini od 85km sa 1.600mnv, a rezervirana je za profesionalce u Elitnim kategorijama. Staza malog maratona koji se vozi u dužini od 55km sa 850mnv rezerviran je za kategorije kadeta, Juniora i Veterana, kao i za rekreativne Hobby vozače koji žele nastupiti i biti dio ovog događaja. Dakle, utrka je otvorena za sve!
 


"Istina je da već posljednje dvije godine podržavamo događaj "XCM Herzegovina", a ove godine smo odlučili dati značajniju podršku organizatorima ovog događaja, jer smatramo da je ideja pozitivna i može mnogo doprinijeti razvoju biciklizma kako u sportskom tako i turističkom pogledu. Moram istaknuti da mi, kada kažem mi mislim da Giant, nemamo svojih prodavnica i predstavnika u Bosni i Hercegovini, ali imamo jako mnogo sportaša, biciklista prijatelja koji su odlučili da nam ukažu svoje povjerenje. Ovo je jedan od naših načina da im kažemo hvala i podržimo napore za bolju biciklističku budućnost, ne samo u Bosni i Hercegovini, već i Hrvatskoj i svim zemljama gdje je Giant prisutan", izjavio je Ivan Stipić, direktor tvrtke ON-OFF d.o.o.
 


"U konačnici, drago nam je što smo dio ovog događaja i da smo u mogućnosti podržati ovaj, a i sve slične događaje jer mišljenja smo da upravo tvrtke koje su izravno uključene u biciklizam trebaju biti oslonac i podrška svim klubovima u ovim i sličnim događajima", dodao je Stipić.

Subota 13.7.2019. planirana je za rekreativnu biciklijadu "Stazom 'ajduka" koja treba svim sudionicima da prezentira Blidinje kao izvrsnu turističku lokaciju za outdoor aktivnosti i druženje s obitelji. Sama biciklijada će obići sve kulturne znamenitosti Blidinja, a turistički vodič Ante Bagarić je prava osoba koja će sve sudionike upoznati sa Blidinjem, povijesti Blidinja i svim kulturološkim značajima koje Blidinje posjeduje.
 


"Veseli me činjenica da na Blidinju imamo ovako velik događaj i da Blidinje napokon upoznaje biciklizam u njegovom pravom obliku. Zbog toga sam jako zahvalan organizatorima ovog događaja i sretan sam što mogu biti jedna vrsta podrške i pomoći, te tako biti i izravno uključen u organizaciju Blidinje BIKE Festivala. Moj zadatak je da sve sudionike biciklijade sigurno provedem kroz neke od najljepših predjela Blidinja, te ih upoznam sa svim povijesnim i kulturnim aspektima koje Blidinje posjeduje, te ću i dati sve od sebe da Blidinje našim gostima predstavim u što boljem svjetlu", izjavio je Bagarić.

Prijavu za utrku možete ispuniti na službenoj web stranici događaja Herzegovina Outdoor (link), a ne trebamo govoriti da tu možete i dobiti više informacija o samom događaju.

Prijavu za biciklijadu možete ispuniti ovdje: https://docs.google.com/forms/d/1oER3IiKFBHQv69paLp-r9MoK0ZNm5puIPD3kdRkzcAE/viewform?chromeless=1&fbclid=IwAR2Fzl3B_7KRcGPl8ZJnefZIVbpHve3Q8IyrsP9RxuQpl68yzBw3O5g3QiU&edit_requested=true

 

 

 

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.