Bosna i Hercegovina

Tko su pobjednici Premijer lige BiH u 2019 godini

Natjecateljska 2019. sezona je iza nas i dok mnogi od nas već sumiraju svoje uspjehe, pređene kilometre na društvenoj mreži Strava i polako najavljuju lagani odmor pred pripreme za novu sezonu, iz Biciklističkog saveza BiH stižu nam konačni rezultati, te poredak pojedinaca i ekipa Premijer lige za 2019 godinu i to za obje discipline, cestovni i brdski biciklizam.

Naime, Nacionalni komesar Mirnas Mujezinović je obradio rezultate svih utrka, kako u cestovnom tako i brdskom biciklizmu, posložio pobjednike po osvojenim bodovima te poslao na adrese svih klubova.
 


Iza nas je još jedna ne tako sjajna sezona, koja još jednom bilježi jako mali broj utrka i to 6 cestovnih  utrka i 8 brdskih utrka koje su se bodovale za Premijer ligu.  Također, iz rezultata vidimo da su učešće na utrkama uzela 73 vozača iz svih kategorija, što je iskreno iznenađujuće za nas, jer smo bili uvjerenja da je ova brojka mnogo niža. No, ako uzmemo u obzir da su učešće na pojedinim utrkama uzimale osobe koje su vozile samo jednom i to lokalnu utrku, shvatamo otkud ovako velik broj vozača.
 

 


No, iako Bosna i Hercegovina bilježi malen broj vozača, odnosno sportaša koji u svaku ruku zaslužuju podršku, pomoć i vjetar u leđa od svih nadležnih, početkom godine zabilježena su dva pokušaja blokiranja sportaša da se licenciranju i sudjeluju na takmičenjima, zbog navodnih neriješenih odnosa u svojim prethodnim klubovima. Takav slučaj zabilježen je sa mladim i doista perspektivnim vozačima, Anesom Hindić i Huseinom Selimovićem, no ovo je tema za drugi članak i svakako ćemo se dotaknuti ove teme.
 


Vratimo se na rezultate i konačni poredak Premijer lige BiH, a krenuti ćemo naravno od najjače Elit kategorije. Još jednom svoju snagu i predanost ovom sportu pokazao je Vedad Karić (BK Rotacija Spin) osvojivši naslov pobjednika u obje discipline, kako u cestovnom tako i brdskom biciklizmu. Vedad je iza sebe ostavio konkurenciju od 20 vozača u cestovnom, te 12 vozača u brdskom biciklizmu. Slijede ga Almir Mehidić (BK Zmaj od Bosne, Tuzla) na drugom i Vladimir Trbić (BK Summit Banjaluka) na trećem mjestu u cestovnom biciklizmu, te Amar Mašić (BK Daj krug) i Ivan Deronja (BK Livno) na drugom i trećem mjestu u brdskom biciklizmu.

Nadalje nastavljamo od onih najmlađi, za koje smatramo da zaslužuju najveći publicitet i najviše pozornosti. Krećemo od kategorije mlađi kadeti gdje su na tron pobjednika zasjeli Osman Selimović (BK Gračanica) u cestovnom biciklizmu, te Stefan Pejanović (BK Summit Banjaluka) u brdskom biciklizmu. Na drugo i treće mjesto u cestovnom biciklizmu zasjeli su Ahmed Karić i Arslan Pezić oba iz BK Zmaj od Bosne. U brdskom ili MTB biciklizmu kao srebreni završio je Ahmed Buševac i Edhem Gogić oba iz BK Kladanj.
 


U kadetima koji su vozili 5 utrka Premijer lige u cestovnom biciklizmu kao najjači završio je Kenan Mehmedović (BK Zmaj od Bosne), a slijede ga Luka Perić (BSK Nektar Banjaluka) i Emir Rahimić (BK Mostar). U brdskom biciklizmu gdje se vozilo 7 utrka Premijer lige, kao najbolji slavio je Amar Muslić (BK Daj krug), a slijede ga Nikola Gradinac (BK Vlasenica) i Petar Kustura (BK Tempo).

U kategoriji Juniori vozilo se 6 utrka na cesti, a kao pobjednik izašao je Lukić Siniša (BK Kozara), dok su Strahinja Oraščanin (BSK Nektar) i Marko Kondić (BK Summit) zauzeli drugo i treće mjesto. U brdskom biciklizmu 8 utrka Premijer lige, a najveće mjesto na postoju zauzeo je David Maličević (BK Summit), a slijede ga Damjan Stupar i Lukić Siniša, oba iz BK Kozara.

U kategoriji Žene kad je u pitanju cestovni biciklizam slavila je Tijana Beha (BK Zmaj od Bosne), a slijedi je klubska kolegica Amela Mehmedović na drugom, te Emina Selimović (BK Gračanica) na trećem mjestu.
 


U Master kategorijama ćemo nabrojiti samo osvajače Premijer lige, tako je u Master A kategoriji slavio Eldin Šarić (BK Rotacija Spin) i to u obje discipline cesta i brdski biciklizam. U Master B kategoriji na cesto je slavio Toni Odak (BK Široki), dok je u brdskom biciklizmu ukupni pobjednik svoje kategorije Goran Guska (BK Summit). U Master C  kategoriji na cesti slavio je Jasmin Mujkić (BK Gračanica), dok brdski biciklizam nije imao navedenu kategoriju.

Kao klub koji je osvojio najviše medalja Premijer lige i ove godine prevladava BK Zmaj od Bosne. Zapravo ovo je već peta godina zaredom kako ova klub niže ekipne pobjede u cestovnom biciklizmu.
 


No, cijelu Premijer ligu zasjenio je slučaj sa mladom Anesom Hindić i kao što primjećujete kategoriju Žene za brdski biciklizam nismo ubuhvatili u ovom članku, zapravo namjerno smo je izostavili iz razloga što se za tu kategoriju još uvijek vodi spor. Naime, protiv Anese Hindić, koja je po nama zaslužna pobjednica u ovoj kategoriji, njezin bivši klub digao je tužbu Upravnom odboru BiSaBiH u kojoj traži da joj se zabrani licenciranje i nastup za novi klub KBB "Puls" iz Sarajeva, zbog navodnih potraživanja BK "Kladanj" iz Kladnja, već sada bivšeg kluba, prema mladoj Anesi. Upravni odbor BiSaBiH je po tužbi BK KLadanj donio odluku da se nastup mlade Anese ne boduje do ne razriješenja njezine situacije sa prelaskom u novi klub. Amar Njemčević, predsjednik sada novog kluba mlade Anese uložio je žalbu na ovu odluku, a mi ćemo svakako ovu temu obuhvatiti u narednom članku.

KOMPLETNE REZULTATE BH PREMIJER LIGE možete skinuti u linku dole.

Označeno u
Dijeli članak
Preuzimanje priloga:

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.