Bosna i Hercegovina

Zmaj od Bosne realizirao projekt "Vozi bicikl, čuvaj sebe, čuvaj okolinu"

Biciklistički klub "Zmaj od Bosne“ uz podršku Grada Tuzla  uspješno je realizirao projekt "Vozi bicikl, čuvaj sebe, čuvaj okolinu".

U okviru implementacije projekta danas je u saradnji sa Fakultetom za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli održano predavanje za studente ovog Fakulteta na temu "Trenažni proces, identifikacija i stvaranje vrhunskih biciklista".

Predavanje su održali Tibor Tarjan, biciklistički trener, nekadašnji reprezentativac i prvi selektor ženske reprezentacije Jugoslavije, te Hajrudin Trle, selektor reprezentacije BiH u biciklizmu i najtrofejniji sportista BiH.

 

 

Studentima su prezentirani svi segmenti razvoja biciklista, od samog uvođenja mladih u ovaj sport, preko njihovog uvodnog i kontinuiranog testiranja i usmjeravanja, odabira treninga i takmičenja, te izrade adekvatnih sezonskih i vansezonskih planova.
 

 


Ovom obukom studenti su stekli dodatne spospobnosti i vještine u prepoznavanju i radu sa talentovanim biciklistima i sportistima uopšte, što će moći direktno koristiti u budućnosti kao sportski treneri, profesori tjelesnog odgoja ili u drugim oblicima sportske profesije. Studentima su uručeni i certifikati o uspješnom učešću na predavanju.
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.