Bosna i Hercegovina

Blidinje BIKE Festival poziva zainteresirane pokrovitelje na suradnju

Jedan od najvažnijih biciklističkih događaja u Hercegovini - Blidinje BIKE Festival - traži partnera, odnosno pokrovitelja događaja za 2020. godinu dok kreću naprijed u novo uzbudljivo poglavlje.

Blidinje BIKE Festival trodnevni je događaj koji se održava u parku prirode Blidinje, a koji je ove godine svojom odličnom organizacijom privukao veliku pozornost, a ocjene su bile više no izvrsne.
 


Događaj "XCM Herzegovina" koji se održava u sklopu ovog Festivala biciklizma zamišljen je kao profesionalna utrka koja se već petu godinu organizira u Hercegovini, a od ove godine svoje mjesto je našla u i kalendaru međunarodne biciklističke federacije - UCI.

Utrka XCM Herzegovina se održava u nedelju, a privlači jako velik broj profesionalnih biciklista iz više od 10 zemalja. Nesumnjamo kako će u 2020 godini broj sudionika biti znatno veći kako se utrka i ove godine nalazi u UCI kalendaru, a istu će u idućoj godini pratiti i nekoliko stranih medija.
 

 


Toni Zorić, predsjednik udruge HerzegovinaBike izjavio je: "Ova je godina obilježila značajan preokret u našoj povijesti organizacije. XCM Herzegovina već petu godinu za redom bilježi konstantan rast sudionika i gostiju na događaju, no ove godine događaj smo digli na jednu mnogo veću razinu. Prije svega, našao je svoje mjesto u UCI kalendaru, a zatim smo ga proširili na tri dana održavanja, što je doista privuklo veliku pozornost zainteresiranih medija, kao i samih sudionika događaja. Konstantna promocija na službenoj stranici događaja, društvenim mrežama i medijskim partnerima privuklo je preko 300 izravnih sudionika događaja i preko 1.000 gostiju koji su vikend odlučili provesti na Blidinju. Bitno je naglasiti da je preko 60 medijskih kuća (TV, Radio, pisani i internet mediji) pratilo ovaj događaj, te da su 3 TV i radio kuće prenosile izravno događaj sa Blidinja i izvještavale javnost".

"Našu aplikaciju prema UCI-u smo, upravo, poslali, kako bi se Hercegovina ponovo našla u ovom međunarodnom kalendaru i sada se nadamo pozitivnom odgovoru. Naime, iduća godina je Olimpijska godina kada se održavaju OI u Tokiju i pritisak je jako velik od zemalja po pitanju aplikacije događaja. Kad zaprimimo odgovor od UCI-a, svakako ćemo informirati javnost, kako bi svi bili upoznati sa organizacijom ovog događaja u godini koja je pred nama", dodao je Zorić.
 


Dani prije profesionalne utrke zamišljeni su kao rekreativni događaji, gdje su organizatori u petak održali prezentaciju projekta i druženje za sve prijatelje u "Hajdučkim vrletima" na Blidinju, dok je subota rezervirana za događaj "Stazom 'Ajduka". Zapravo radi se o rekreativnoj biciklijadi koja je uključivala profesionalne vodiče koji su svoje goste proveli nekim od najljepših predjela Blidinja, te im prezentirali ovaj park prirode u najljepšem svijetlu.
 

 


"Za subotnji događaj "Stazom 'Ajduka" smo na naše iznenađenje imali doista daleko velik interes. Ljudi su se prijavljivali iz svih krajeva svijeta i svi su željeli da posjete Blidinje, budu dio ovog događaja i provedu sa svojim obiteljima vikend na ovoj prelijepoj lokaciji. Utisci svih sudionika su bili fantastični, svi su jednostavno ostali fascinirani Blidinjem i najavlili ponovni dolazak u još većem broju. Na raspolaganju su imali i električne bicikle, a posjetili su Masnu luku, stećke na Blidinju, Divu Grabovčevu, pećinu hajduka Mijata Tomića, te još mnogo toga, a ono što ih je najviše fasciniralo je prirodna ljepota ovog kraja", dodali su organizatori u svom medijskom priopćenju.

Marija Vukoja, direktorica udruge Visit Blidinje, dodala je: "Ponosni smo na doprinos koji smo dali kroz naše partnerstvo, pomažući aktivnim turistima i profesionalcima širom zemlje da posjete park prirode Blidinje i uživaju u onome što ova lokacija ima za ponuditi. Nadamo se kako ćemo i u narednoj godini privući jako velik broj sudionika i dovesti velike svjetske vozače da se takmiče na stazama Blidinja i sa sobom ponesu svijetu prekrasnu sliku Blidinja."
 


Ranije ove godine, organizator događanja posebno je izrazio zahvalnost Federalnom ministarstvu kulture i sporta na konstantnoj podršci tijekom posljednjih četiri godine, kako bi ovaj događaj rastao i promovirao Bosnu i Hercegovinu kroz sport i ojačao turističku ponudu, jer svjedoci smo da aktivni turizam doživljana veliku ekspanziju i to kod turista svih dobnih skupina.

"Ono što je neminovno i ono što smo već dokazali kroz ranije organizacije jeste da imamo volju, ljude koji su sposobni realizirati velike projekte i napraviti velike stvari po pitanju promocije ove zemlje, al zasigurno je da nam u svemu ovome treba i pomoć kako vlasti, tako i svih lokalnih privrednika i naravno naših dosadašnjih partnera i prijatelja koji su bili uključeni u naše projekte kako bi smo još jednom napravili zavidan posao na zadovoljstvo svih uključenih strana", izjavio je Zorić.
 


Vjerujemo kako današnja najava otvara vrata mnogim kompanijama da se uključe u ovu pozitivnu akciju i predstave svoje tvrtke kroz partnerstvo sa organizatorima "Blidinje BIKE Festival" događaja. Zasigurno je da će događaj u narednoj godini opravdati isčekivanja i privući ponovo profesionalce iz cijelog svijeta, a sa njima i sve one rekreativne sportaše i turiste koji uživaju u aktivnom turizmu i vikendu na lokaciji koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

"Zahvaljujemo se svim našim dosadašnjim partnerima na podršci u dosadašnjim projektima i veselimo se zajedničkom stvaranju novih priča u 2020 godini, pa i narednim godinama koje slijede pred nama".

 

 


ZAINTERESIRANI STE I ŽELITE VIŠE DETALJA?  

Kontakt organizatora:

Facebook stranica događaja XCM Herzegovina (link)

Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Mob: +387 63 400 260 

 

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.