Bosna i Hercegovina

U Mostar stiže sustav javnih bicikla

Pravo na korištenje sredstava, koje je na osnovu javnog poziva dodijelio Fond za zaštitu okoliša FBiH, a koji se odnose na projekte zaštite zraka ostvarilo je 20 aplikanata koji će ukupno dobiti 1.250.000 KM.

Sredstva će dobiti: Grad Srebrenik za projekt: „Izgradnja toplovoda za distribuciju toplotne energije za potrošače u zoni II u Srebreniku" s iznosom do 125.000,00 KM, Centrotrans Eurolines d.d. Sarajevo za projekt: „Uvođenje ekološki prihvatljivih vozila u javni gradski saobraćaj" s iznosom do 100.000,00 KM, Općina Lukavac za projekt: „Toplifikacija netoplificiranih dijelova grada Lukavca - Priključenje poslovne zone na sistem daljinskog grijanja" s iznosom do 100.000,00 KM, Grad Mostar za projekt: „Postavljanje punionica (2) za električne automobile u gradu Mostaru" s iznosom do 25.000,00 KM, JP ELEKTROPRIVREDA BiH d.d. Sarajevo-direkcija za projekt: „DC punionica za električna vozila na autocesti A1 - odmorište Lepenica" s iznosom do 50.000,00 KM, te DSEZ d.o.o. Mostar za projekat: "Uspostava sistema javnih bicikla u Gradu Mostaru" sa iznosom do 50.000,00KM.
 


Sustav javnih bicikla postaje jedan od europskih trendova koji se rapidno širi po europskim gradovima korištenje sustava javnih bicikala, a sve pod motom zdrav život i podizanje ekološke svijesti građana. Ekološki javni prijevoz sve više postaje realnost, a ne samo nadolazeći trend te građani sve više razmišljaju zeleno, a samim time i biraju turističke destinacije za svoj odmor koje su ekološki osviještene.
 

 


"Naravno da smo ovu vijest dočekali sa velikim uzbuđenjem i radosti. Riječ je o sustavu koji se zasniva na ekonomski i ekološki održivom sustavu mobilnosti koji pomaže u smanjenju prometnih gužvi, rješavanju problema parkiranja, pridonosi zaštiti okoliša, obogaćuje turističku ponudu, pozicionira destinaciju kao poželjnu cikloturističku destinaciju, a utječe i na produljene sezone. Već ranije imali smo sastanke sa Gradom Mostarom i predstavnicima "Next Bike" sustava i evo pozitivnih pomaka ima. Nadamo se da ćemo već u idućoj godini vidjeti prve korisnike sustava javnih bicikla na ulicama Grada Mostara", komentirao je Toni Zorić, predsjednik BK Mostar.

U nastavku pročitajte o kojim projektima je riječ. 
 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.