Bosna i Hercegovina

Lejla Tanović otvara sezonu etapnom utrkom UCI S2 Costa Blanca

Jedanaestruka državna i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović, današnjom prvom etapom na Costa Blanca UCI S2 utrci započinje ovogodišnju sezonu.

Utrka se održava u četri etape i vozi se u paru. Lejla će na utrci nastupati zajedno sa najboljom španskom takmičarkom i trenutno 28. biciklistkinjom svijeta Rocio Del Alba Garcia Martinez, one su prošle godine na istoj utrci zauzele treće mjesto.
 


"Rocio i ja imamo sjajnu saradnju što je ključno za ovakav tip utrke, prošle godine smo timskom vožnjom uspjele zauzeti treće mjesto. Iako glavni dio sezone počinje u aprilu ova utrka je dobra prilika da provjerimo šta smo do sada uradili na trening kampovima, jer će na utrci nastupiti nekoliko vozačica iz samog vrha svjetske biciklističke ranking liste“, rekla je Lejla Tanović.
 

 


Najuspješnija bh. biciklistkinja i najbolja španska biciklistkinja koje nastupaju u paru tokom utrke ne smiju biti udaljena jedna od druge više od dvije minute. Današnja etapa duga je 55 kilometara sa 1800 metara visinskog uspona.

Dijeli članak

O autoru

Mirela Čučak

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.