Bosna i Hercegovina

Jesu li biciklističke trgovine i servisi esencijalna usluga u vremenima korona pandemije?

Kada je Federalni stožer Civilne zaštite objavio popis osnovnih usluga i trgovina koje mogu biti otvorene tijekom pandemije, u dokumentu je primjetan izostanak biciklističkih trgovina.

Zagovornici korištenja bicikla kao alternativnog prijevoza bili su ogorčeni. U redu, dobro, mnogi će reći kako su zagovornici bicikla uvijek ogorčeni, ali sad su bili stvarno ogorčeni.
 


COVID19 ozbiljno utječe na naše društvo i na svakodnevni život svih. Poštivanje društvene distance i ostanak u kući u najvećoj mogućoj mjeri je - doslovno - bitno. No, među svim tim mjerama i ograničenjima ima li mjesta za bicikl? Bi li mogao doprinijeti provođenju tih mjera? Može li stvoriti mogućnosti i nudi rješenja?

Naravno da može, i čini nam se čudnim upravo u ovom vremenu kada same vlasti pozivaju na korištenje bicikla kao alternativnog prijevoznog sredstva, umjesto javnog prijevoza izostaviti servise i prodavaonice bicikala s popisa osnovnih usluga kojima se dozvoljava rad. Upotreba bicikala u porastu je jer se sve veći broj državljana Bosne i Hercegovine okreće prijevozu na dva kotača za obavljanje osnovnih potreba u gradu. Naručito je upadan posljednji dokument u kojem se dozvoljava rad trgovinama kućanskim aparatima, bijelom tehnikom i namještajem, što je izazvalo i određene pobune kod specijaliziranih trgovaca biciklističkim opremom.
 


Naravno, tijekom korištenja bicikla na istom nastaju kvarovi, kao i puknuće gume, te su građani u nemogućnosti da poprave svoj bicikl i koriste ga kao prijevozno sredstvo u vremenima ove pandemije. Napomenimo, da su mnogi mediji u posljednje vrijeme izašli sa člancima u kojima vlasti potiču građane na korištenje bicikla kao najsigurniji oblik prijevoza u vremenima pandemije korona virusa (Covid-19), naravno uz obavezno provođenje higijensko- epidemioloških mjera.

Usluge biciklističkih trgovina možemo podjeliti u dva odjeljka: prodaja dijelova i opreme, te servis. Iako se mnoge trgovine okreću online prodaji, važno je spomenuti da mnogi građani još uvijek nemaju iskustva sa istom vrstom prodaje, a neizostavno je djelovanje servisa kao krucijalne usluge u biciklizmu.

Kao što smo već ranije pisali, prvi je po ovom pitanju reagirao Centar za životnu sredinu, koji je pozivao sve vlade u Bosni i Hercegovini, entitetske i kantonalne, krizne štabove i lokalne zajednice da dozvole rad servisima za bicikle, te dodatno ohrabre stanovnike da za neophodna dnevna putovanja koriste bicikl kao prevozno sredstvo.

"Smatramo da  sve građane koji se moraju kretati kako bi obavljali dnevne aktivnosti (kupovina namirnica, odlazak na posao ili u apoteku itd.), ukoliko su u mogućnosti, treba motivisati da koriste bicikle u te svrhe. Da bi što više građana moglo da koristi svoje bicikle, za jedan dio njih je potrebna usluga servisa za bicikle. Vjerujemo da je, uz mjere opreza kao i kod ostalih pružaoca usluca, moguće dozvoliti rad ovih servisa. Kako je u većini gradova javni prevoz ukinut, cijene goriva su još uvijek visoke (iako je cijena barela nafte na istorijskom minimumu), a građani se moraju kretati, najbolje rješenje za ovu svjetsku krizu, kada je u pitanju transport, jeste bicikl“, ističu iz Centra za životnu sredinu.

No, prema zadnjim informacijama kojima raspolažemo ovaj poziv nije naišao na rekacije kod mjerodavnih službi.
 


"Ako ranije spomenute trgovine namještajem i bijelom tehnikom mogu raditi sigurno i bez opasnosti za širenjem korona virusom, vjerujemo kako se i biciklističke trgovine mogu i trebaju naći na popisu trgovina koje imaju odobrenje za rad.Naša je dužnost pomoći ljudima da koriste funkcionalne bicikle i zadržimo ih sigurnim dok koriste bicikl za obavljanje svojih osnovnih obaveza u gradu", poručuju trgovci.

 U ovom trenutku, još uvijek vrata trgovina i servisa su zatvorena i mnogi građani pribjegavaju alternativnim metodama gdje se usluge popravka bicikla vrše u privatnim uslugama po podrumima i garažama bez osnivnih ili ikakvih mjera zaštite, što je daleko nesigurniji način po pitanju širenja korona epidemije. Situacija na koju se većina sada navikava može biti uzrok pojave tjeskobe i depresije. Bitno je spomenuti da vožnja bicikla poboljšava mentalno zdravlje i smanjuje stres. Veliki broj studija pokazao je da su osobe koje svakodnevno voze bicikl sretnije i manje sklone depresijama u odnosu na one koje koriste bilo koje drugo prevozno sredstvo.

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.