Bosna i Hercegovina

Lejla Tanović među prvih 20 biciklistkinja svijeta

Najbolja biciklistkinja Bosne i Hercegovine  i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović zabilježa ja napredak karijere kada je u pitanju UCI ranking lista.

 

Nakon zadnjeg upisa bodova bh. biciklistkinja zauzela je 14. mjesto na UCI ranking listi, odnosno napredak od 38 pozicija. Plasman među prvih 20 na svijetu je jedan od najboljih sportskih rezultata naše države i uspjeh karijere naše takmičarke.
 


Plasman karijere došao je nakon sjajnog odvoženog Svjetskog prvenstva u Turskoj na kojem je Tanović zauzela 8. mjesto i osvojila nova 72 UCI boda.

"Plasman na 14. mjesto na UCI Svjetskoj maraton ranking listi je kruna ove sezone u kojoj je Lejla ostvarila zaista sjajne rezultate. Na početku sezone postavili smo visoke ciljeve a jedan od njih je bio plasman u prvih 20 na UCI listi kao i prvih 10 na Svjetskom prvenstvu. Da se Lejla nalazi u zaista vrhunskoj formi pokazala je utrka na samom početku sezone, kada je februaru mjesecu zajedno sa najboljom španskom takmičarkom Rocio Del Alba osvojila 2. mjesto na etapnoj utrci Costa Blanca. Sada slijedi veoma kratka pauza u kojoj ćemo analizirati urađeno i početi sa pripremama za narednu sezonu u kojoj je cilj osvajanje medalje sa velikog prvenstva", rekao je za kraj selektor reprezentacije Amar Njemčević.

Utrka Svjetskog prvenstva bilo je posljenje takmičenje za Lejlu Tanović u ovoj sezoni u kojoj je također osvojila Premijer ligu BiH i državna prvenstva u disciplinama XCO i maraton. 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.