Bosna i Hercegovina

Sve je spremno za biciklističku trku Beograd Banjaluka

Pred nama je 15. međunarodna biciklistička trka "Beograd - Banjaluka" koja će se voziti u periodu od 22. do 24. aprila 2021. godine.

 

U pitanju je jedna od najznačajnijih sportsko turističkih manifestacija u Srbiji i Republici Srpskoj, koja spaja dvije prijestonice, Beograd i Banjaluku. Trka je podjeljena na četiri etape.

  • 22. april: Beograd – Šabac
  • 23. april: Obrenovac – Bijeljina
  • 24. april: Bijeljina – Vlasenica
  • 25. april: Prijedor - Banjaluka

Petnaestu godinu za redom karavan sa 400 učesnika u trci prijeći će državnu granicu između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja. Trka već godinama ima status manifestacije od posebnog značaja za Republiku Srpsku i Srbiju i najbolji je primer dobre saradnje i dodatnog povezivanja našeg naroda sa obe strane Drine kroz sport, komentirali su organizatori.

Trka "Beograd - Banjaluka" jedino je biciklističko takmičenje u regionu koje se nalazi u prvoj kategoriji Svjetske biciklističke Unije (UCI).

Na trci će nastupiti 175 biciklista iz 35 svjetskih zemalja. Inte za trku najvećih svjetskih timova je iz godine u godinu sve veći, a tijekom 2021. trka će u svom 15. izdanju ugostiti timove iz Španije, Italije, Njemačke, sa Novog Zelanda, iz Kambodža, Paragvaja, Rusije, Sjedinjenih Američkih Država, Kazahstana, Poljske, Slovačke, vozače iz Holandije, Francuske, Austrije kao i ekipe iz cijelog regiona.

Među učesnicima će biti i kompletna reprezentacija Srbije, a debitantski nastup imati će i reprezentacija Crne Gore.

Posebnu pažnju treba obratiti i na Novo Nordisk tim iz SAD-a, EvoPro tim sa Novog Zelanda, Bardijani iz Italije, Vino Astana Motors iz Kazahstanca, Masi Vivo Konekta tim iz Paragvaja, kao i Adria Mobil tim iz Slovenije.

Šabac i Obrenovac će ove godine prvi put u istoriji trke Beograd - Banjaluka i zvanično biti etapna mjesta.

U Šapcu će 22. aprila na cilju prve etape, u sklopu trke biti obilježen i dan grada, dok će Obrenovac biti domaćin starta najznačajnije etape tijekom koje će biti pređena granica između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja.

Tijekom četiri trkačka dana karavan u kojem će biti više od 400 ljudi prijeći će više od 1.000 kilometara kroz Srbiju i Republiku Srpsku.

Zbog pandemije koronavirusa 70 posto svjetskih međunarodnih takmičenja i biciklističkih trka je otkazano, a trka Beograd - Banjaluka je tijekom 2020. održana besprijekorno.

Ispoštovane su sve mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa i tijekom trke nije zabilježen niti jedan slučaj zaražavanja, što dodatno govori u prilog da je trka organizirana na najvišem svjetskom nivou.

Trka je ne samo sportski, već i turistički događaj, koji ima za cilj promociju najljepših prirodnih i turističkih destinacija u Srbiji i Republici Srpskoj.

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.