Bosna i Hercegovina

Održan peti Konjuh Adventure

Pretrošlog vikenda zavrsen je 5. jubilarni Konjuh Adventure.

Prijave za ovogodišnji KA kao nikada ranije jako brzo su popunjene tako da smo nažalost morali odbiti veliki zainteresovanih. Planina Konjuh nas je ponovo očarala. Kroz dva dana avanture posjetili smo najljepše pejzaže Konjuha i uživali u predivnoj netaknutoj prirodi. Iako je bilo poprilično toplo i izvori nisu bili bogati vodom, obezbijedili smo dva terenska vozila koja su nas pratila u stopu i brinula se da uvijek imamo vode, voća kao i u slučaju da se nekome pokvari bicikl tu su bili da pruže pomoć. Prvi dan je protekao uglavnom u penjanju ali osmjesi na fotkama pokazuju da nam ni umor nije mogao ništa. U kampu nas je dočekala trpeza naših tradicionalnih jela napravljenih od organskih namirnica u izvedbi Preca uz domaće džemove i sokove. Nakon večere svi smo se okupali u rijeci Drinjači. Ovaj puta noć nismo proveli uz logorsku vatru, zbog ljubavi prema prirodi svjesni da u ovom periodu požari su jako česti.
Drugi dan smo nakon doručka startali turu i uputili se ka Oblom vruhu gdje smo nakon pauze krenuli sa dugim spustom iako smo se zadržali na kaldrmi koja je ostatak Otomanske imperije i upoznali goste sa istom. Poslije toga smo nastavili spust do slapova Žlijeban gdje su mnogi potražili osvježenje u kristalno čistoj vodi. Nakon čega smo završili ovu turu. Svaki puta KA izdignemo na veći nivo i sa ponosom možemo reći da smo osmislili jedan biser, stoji u priopćenju Biciklističkog kluba Živinice.
Vidimo se iduce godine na #ka2022

 

 

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.