Bosna i Hercegovina

Lejla Tanović nastupa na UCI Marathon Series utrci u Francuskoj

Najbolja bh.biciklistkinja Lejla Tanović priprema se za nastup na UCI MTB Marathon Series utrci koja se održava Francuskoj.

Petorostruka balkanska i šesnaest puta državna prvakinja će na utrci koja je planirana da se održi u nedjelju nastupit kao 12. biciklistkinja svijeta. UCI MTB Marathon Series utrke bodovno spadaju u kategoriju Svjetskog kupa za maraton disciplinu i očekuje se nastup najboljih biciklistkinja svijeta. Za našu takmičarku utrka u Francuskoj biti će zadnja provjera pred Svjetsko prvenstvo koje se održava 2. oktobra u Italiji.
 


"Na utrku maraton serije odlazimo iz punog bloka treninga i sigurno da Lejle neće pokazati svoje pune kapacitete, međutim nalazi se u životnoj formi tako da očekujemo još jedan vrhunski rezultat, a cilj je svakako medalja. Utrka Svjetskog prvenstva pred kraj sezone je naš najveći cilj ove sezone i posljednja tri mjeseca smo sve utrke i treninge podredili tom nastupu. Utrka u Francuskoj će poslužiti kao provjera ali i prilika za pripremanje sitnih detalja pred Svjetsko prvenstvo", rekao je trener Amar Njemčević.

Utrka u Francuskoj duga je 75 kilometara sa 1800 metara visinskog uspona, a interesantno je da će takmičari morati pored fizičkih sposobnosti pokazati i tehničke kvalitete s obzirom na to da ih očekuje 2400 metara spusta. Pobjeda na UCI MTB Marathon Series utrci nosi 250 UCI bodova, odnosno 100 UCI bodova više nego pobjeda na Europskom prvenstvu.

 

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.