Bosna i Hercegovina

Lejla Tanović započela pripreme za narednu sezonu

Osma biciklistkinja svijeta i dvostruka osvajačica medalja sa svjetskog kupa Lejla Tanović, započela je sa pripremama za narednu sezonu.

Prvi dio priprema planirano je da se odradi u Hercegovini radi povoljnijih vremenskih uslova, a zatim putuje za Španiju gdje će sa timskom kolegicom odraditi drugi dio priprema. U sklopu zimskih priprema planiran je i nastup na Svjetskom kupu Andalucia Bike Race koji se vozi u šest etapa. 
 


Andalucia Bike Race je etapna utrka koja se vozi u paru, takmičari tokom čitave utrke ne smiju biti udaljeni više od 2 minute od timskog kolege te moraju zajedno proći kroz cilj. Svakodnevne etape su dužine od 60 do 80 kilometara te ukoliko takmičari ne završe jednu od etapa gube plasman u generalnom poretku.

Nastup na Andalucia Bike Race utrci će ujedno biti i provjera za našu takmičarku s obzirom da je jedan od planova i nastup na Absa Cape Epicu naredne sezone. Cape Epic je također timska utrka koja se održava u Južnoafričkoj republici kroz sedam etapa, te važi za najtežu utrku na svijetu.
 

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.