Bosna i Hercegovina

Najava događaja: Biciklijada "Ćirinom" prugom Trebinje-Jazina-Trebinje

Pozivamo  vas na bicikijadu "Ćirinom prugom" koja će se održati u subotu 18.12.2021. godine sa početkom u 10:00h, a koja će startati sa parkinga ispred JU "Doma učenika" Trebinje (nekadašnja kasarna).

Ruta ove rekreativne promo-biciklijade Ćirinom rutom je Trebinje-Jazina-Trebinje u dužini 16km, odnosno 32km u oba pravca.
 


Biciklijada je jedna od aktivnosti u projektu ''Uvezivanje turističke ponude Grada Trebinja i Opštine Ravno'', odobrenog od Savjeta Europe. Nosilac projekta je Grad Trebinje, a partner općina Ravno.

Projektni partneri će kroz ovaj projekat osigurati 20 MTB bicikala sa ciljem popularizacije biciklističke staze 'Ćiro', ali i  biciklizma uopće, a Grad Trebinje će 10 bicikala predati na upotrebu biciklističkim klubovima ''Leotar'' i ''Vučji zub''.
 


U okviru projekta biti će organizovane dnevne posjete učenika osnovnih škola iz Trebinja i  Ravnog kulturno-povijesnim, vjerskim i turističkim lokalitetima u ove dvije lokalne zajednice.

Projekat uključuje i izradu propagandnog materijala (turističke mape, flajeri, majice) sa tematikom i informacijama o stazi 'Ćiro' i turističkim sadržajima na njoj.
 


PRIDRUŽITE NAM SE: Subota; 18.12.2021. u 10:00h i budite dio ovog događaja.

Prijave nisu potrebne, samo se pojavite na startu u 09:30h i vozite sa nama!

Učešće mogu uzeti osobe starije od 18 godina, odnosno djeca starija od 12 godina uz pratnju roditelja/staratelja na biciklima tijekom biciklijade.

Više o događaju možete pronaći OVDJE.

Dobro došli – Ipak se okreće! 
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.