Bosna i Hercegovina

Druga pobjeda za Kaczmareka u Banjaluci

Biciklista Poljskog tima " Mazowsze Serce Polski", KACZMAREK Jakub pobjednik je 16. utrke "Beograd - Banjaluka", te je na taj način ponovio uspijeh iz 2020. godine kada je također slavio na ulicama najvećeg grada Srpske.

On je u posljednoj petoj etapi voženoj od Dervente do Banjaluke uspio da nadoknadi tri sekunde zaostatka iza TEUGELS Lennerta iz Belgijskog tima "Tarteletto – Isorex", te donio svom timu treću uzastopnu pobjedu na ovoj utrci, jer je minule godine žutu majicu odnio REIM Michael.
 


"Sretan sam zbog pobjede, moj tim je odradio zaista dobar posao i zaista mi je drago što sam ponovo bio najbrži. Sretan sam isto kao i prije dvije godine kada sam stigao prvi. Sve pohvale za organizaciju utrke", rekao je Kaczmarek.

U generalnom plasmanu, drugo mjesto zauzeo je MARCHAND Gianni iz tima "Tarteletto – Isorex", a treći je bio lider poslije četiri etape TEUGELS Lennert.
 


Prvi na cilj u Banjaluku stigao je GOEMAN Andreas iz tima "Tarteletto – Isorex", drugi je danas bio STOSZ Patryk iz tima "Voster ATS Team", a treći RUDYK Bartosz iz tima "Santic – Wibatech".

Direktor utrke Vladimir Kuvalja naglasio je da sve proteklo u najboljem redu.

"Iza nas je pet teških etapa jer smo osam mjeseci naporno radili i bez pomoći gradova ne bismo uspjeli u ovome. Posebno hvala policijama Srbije i Srpske da zajedničkim snagama doprinesemo da uspjšno završimo 16. izdanje trke  naravno da sam presrećan na kraju kada vidim da je sve odlično prošlo i da su svi učesnici zadovoljni. Biciklisti su se ponadali da će biti opušteno nakon etape do Vlasenice, ali su se prevarili jer je bilo izuzetno zanimljivo", kazao je Kuvalja.
 


Plava majica, za najboljeg brdskog vozača pripala je biciklisti ŠTAJNAR Mihael iz Reprezentacije Slovenije, dok je crvena, za najboljeg sprintera, završila kod WOLD Marius iz tima "Tarteletto – Isorex". Zelenu majicu za biciklistu sa najviše poena  osvojio je BANASZEK Alan iz tima "Mazowsze Serce Polski", dok je bijela završila u rukama CALZONI Walter iz italijanskog tima "Gallina Ecoteh Lucchini".

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ponosan je na činjenicu da je ovaj grad zajedno sa organizatoprima još jednom položio ispit dobre organizacije i domaćinstva.

"Banjaluka je najljepša u proljeće, a ova trka je jedan od događaja koji je obilježavaju. Srećan sam što smo ugostili takmičare sa pet kontinenata iz 24 zemlje svijeta i što smo još jednom bili dobri domaćini", kazao je Stanivuković.

Generalni pokrovitelj ove trke je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, a stalni partneri u organizaciji trke su resorna ministarstva za sport Srbije i Srpske, ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Srpske, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, kao i gradovi domaćini etapa koji godinama pružaju nesebičnu podršku organizatorima.
 

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.