Bosna i Hercegovina

Lejla Njemčević dva puta srebrna na UCI C1 utrkama

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević (rođ. Tanović) je za vikend osvojila dva druga mjesta na XCO UCI C1 utrkama Svjetske biciklističke federacije održanim u Prijedoru i Bihaću, a to je ujedno i najbolji plasman bh. takmičara na spomenutim utrkama.

BiH takmičarka je u dvije vezane utrke upisala novih 80 UCI bodova za Svjetsku ranking listu. Pobjedu na UCI Grand Prix Bihać odnijela je Teresa Tvaruzkova iz Češke sa prednošću od 59 sekundi isred drugoplasirane Lejle Njemčević, dok je podiji upotpunila njemačka takmičraka Kim Ames sa zaostatkom od 3 minute i 23 sekunde za pobjednicom. 
 


Lejla Njemčević je sjajno započela drugi dio sezone sa UCI C1 utrkama u Prijedoru i Bihaću dok je sklopu priprema za Svjetski kupu maratonu planiran nastup na 27-mom izdanja Ischgl Ironbike utrci koja se održava u Austriji. Ischgl Ironbike se odvija u četiri etape i nalazi se u kalendaru Svjetske biciklističke federacije sa kategorijom UCI S1 i riječ je o jednoj od najpopularniji utrka u Evropi. Prva etapa utrke je na rasporedu u srijedu u večernjem terminu.
 

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.