Bosna i Hercegovina

Lejla Njemčević zauzima drugo mjesto na Svjetskoj UCI maraton ranking listi

Nakon objave najnovije UCI maraton ranking liste najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević i dalje zauzima drugo mjesto te zaostaje samo tri boda za vodećom Katazinom Sosnom iz Litavnije.

Ostatak UCI liste nije doživio velike promijene tako da se na trećem mjestu nalazi Stefanie Dohrn iz Njemačke.

Drugo mjesto na UCI ranking listi je najbolji plasman u karijeri BiH takmičarke, a do kraja sezone ostala su još četiri svjetska kupa i svjetsko prvenstvo koje se u septembru/rujnu održava u Danskoj.

Naredna utrka na rasporedu za Lejlu Njemčević je Svjetski kup koji se u nedjelju održava u Sakariji (Turska), na istoj stazi BiH takmičarka je 2020. godine osvojila 8. mjesto na tada održanom Svjetskom prvenstvu maraton disciplini.

Poredak prvih pet takmičarki:

  1. Katazina Sosna (Lit) – 1311
  2. Lejla Njemčević (BiH) – 1308
  3. Dohrn Stefanie (Njem) – 1242
  4. Steinburg Greete (Est) – 1194
  5. Ariante Luthi (Švi) - 1140
     

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.