Bosna i Hercegovina

Lejla Njemčević nakon tehničkog defekta zauzela 30. mjesto na Svjetskom XCM prvenstvu

Pobjedu na Svjetskom maraton prvenstvu u Danskoj odnijela je Pauline Ferrand Prevot iz Francuske, drugo mjesto zauzela je Annie Last iz Velike Britanije dok je podiji upotpunila trenutna Olimpijska prvakinja Jolanda Neff iz Švicarske sa trećim mjestom.

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević je usljed tehničkog defekta zauzela 30. mjesto. Naša takmičarka je sjajno startala utrku te se nalazila u vodećoj grupi kada je nakon 10 kilometara usljed mehaničkog kvara na mjenjaču morala stati da bi popravila bicikl. Međutim tokom otklanjanja kvara Lejla Njemčević je izgubila četiri minute, a nakon nastavka utrke nalazila se na posljednjem 50. mjestu sa nekoliko minuta zaostatka za takmičarima. Ipak izuzetnom vožnjom do kraja utrke uspjela je prestići 20 takmičarki, te plasmanom na 30. mjesto osvojila je 48 UCI bodova.
 

 


"Uprkos sjajnim rezultatima nažalost u ovoj sezoni nisam imala sreće. Plasman na 30. mjesto nije rezultat po koji smo došli, ipak nakon kvara odustajanje nije bila opcija a također izgubila bih veliki broj UCI bodova a samim time i pozicije na UCI ranking listi. Nakon što sam popravila bicikl nastavila sam u najjačem tempu do cilja boriti se za svaku poziciju", rekla je Lejla Njemčević.
 


Nakon gubitka bodova sa UCI Svjetskog prvenstva našu takmičarku očekuje blagi pad na UCI ranking listi, međutim do kraja sezone ostale su još tri UCI utrke na kojima će imati priliku braniti prvo mjesto na Svjetskoj ranking listi.
 

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.