Bosna i Hercegovina

Lejla Njemčević nakon pada osvojila 2. mjesto na Svjetskom kupu u Francuskoj

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević je nakon pada osvojila 2. mjesto na Svjetskom kupu u maraton disciplini održanom u Ornansu, Francuska.

Pobjedu je odnijela domaća takmičarka Estelle Morel iz Francuske sa vremenom 4 sata i 11 minuta, dok je podij sa trećim mjestom upotpunila Italijanka Claudia Peretti. Osvajanjem drugog mjesta naša takmičarka je nastavila sa nizom sjajnih rezultata u ovoj sezoni na utrkama Svjetskog kupa te upisala novih 200 UCI bodova.
 


Uvijeti na utrci su bili zahtjevni, kiša je padala tijekom čitave utrke te su blatnjavi tehnički spustevi na pojedinim dionicama bili skoro nevozljivi.

Lejla Njemčević je na početku utrke odnosno na osmom kilometru sudjelovala u padu sa još jednom takmičarkom u kojem je oštetila ram od bicikla, prednju kočnicu i mjenjač. Nakon pada utrku je nastavila sa ubjedljivo zadnje pozicije te do kraja utrke duge 66 kilometara dostigla takmičarke i zauzela drugo mjesto.
 

 


"Bila je ovo nevjerovatna utrka za mene, odmah na startu sam doživjela pad i u potpunosti oštetila bicikl. Nisam bila sigurna da li će bicikl izdržati utrku zbog teških uslova i tehničkih problema, međutim nisam bila povrijeđena i osjećala sam se sjajno. Iako sam bila zadnja nakon pada znala sam da je staza teška i zahtjevna a što meni daje prednost u odnosu na ostale konkurentkinje. Osvajanje drugog mjesta u Ornansu je jedna od mojih najdražih medalja a zahvalila bih se podršci publike u Francuskoj", rekla je Njemčević Lejla.
 

 


Naredna ali ujedno i posljednja utrka za našu takmičaru je Svjetski maraton kup Roc d'Azur koji je na na rasporedu u petak, također u Francuskoj. Osvajanjem drugog mjesta Lejla Njemčević je zadržala prvo mjesto na Svjetskoj maraton ranking listi, a odlučujuća utrka za svjetsku listu bit će upravo posljednja serija svjetskih kupova.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.