Bosna i Hercegovina

Husein Selimović državni prvak BiH u cestovnom biciklizimu

Proteklog vikenda u Balnjaluci je održano Državno prvenstvo BiH u cestovnom biciklizmu, a na kojem su između ostalih nastupili i takmičari BK Tuzla gdje je najbolji biciklista Husein Selimović postao državni prvak Bosne i Hercegovine u cestovnom biciklizmu u kategoriji seniori.

U kategoriji U23 drugi je bio Hamza Fazlić dok je Emin Grebić u kategoriji kadeti osvojio peto mjesto. Ovo je najuspješnija sezona za BK Tuzla kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima, a uprava kluba se ovim putem zahvaljuje sponzorima koji su bili uz klub u ovoj sezoni.
 


Nakon kratke pauze, uprava i članovi započet će pripreme za sezonu 2023, najavljena su nova pojačanja u seniorskoj kategoriji a i dalje ce biti fokus na treniranju sa mlađim uzrastima.

Cilj će biti sakupljanje što više UCI bodova kako bi naš najbolji senior Husein Selimović ostvario normu za Ljetne olimpijske igre koje će se održati u Parizu 2024. godine.
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.