Bosna i Hercegovina

Bosna i Hercegovina dobiva UCI MTB Tim

Nakon Crne Gore koj je po facebook pisanjima dobila "UCI Team Pljevlja", u našu redakciju je stigla nezvanična informacija kako će Bosna i Hercegovina u 2018. godini biti bogatija za profesionalni UCI MTB tim.

Točnije, neslužbenim izvorom saznajemo da je profesionalni UCI MTB tim (SMF Team) iz Grčke ovih dana od Biciklističkog Saveza BiH zatražio odobrenje o registraciji na području Bosne i Hercegovine sa adresom Vogošća, Sarajevo.
Ono što predviđamo, ukoliko se infomracije pokažu točne, jeste da će trener tima i zamjenik menadžera biti Amar Njemčević, koji je pokazao iznimnu stručnost u radu sa Lejlom Tanović, koja posljednjih godina niže velike uspjehe. Lejla je u 2017. godini vozila za gore navedeni tim u Grčkoj, a vjerujemo da ću u 2018. predstavljati isti tim, samo sa novim sjedištem.
 


Ovo je svakako velika vijest za Bosnu i Hercegovinu i otvara velika vrata za napredak mnogim mlađim generacijama, koji kroz ovaj sport pokušavaju da se probiju u profesionalne vode.

Za više informacija, kao i potvrdu ovih navoda, kontaktirali smo BiSaBiH, kao i gdina. Njemčevića, no još uvijek službenih potvrda nemamo.

Kako budemo dobivali novije informacije, svakako ćemo vas izvještavati.

Pratite nas....

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.